E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell beklentileri boşa çıkardı---

Powell beklentileri boşa çıkardı

Powell beklentileri boşa çıkardı
11 Ocak 2023 - 08:36 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed, Aralık ayındaki toplantısında faizleri %4,25-4,5 bandına yükseltmiş ve Fed üyeleri 2023 yılı için faizin %5’in üzerine çıkarabileceğine yönelik sinyal vermişti. 2023 yılında nasıl bir yol izleneceğine dair ipucu fazla olmasa da bazı FED yetkililerinin daha küçük faiz artışına açık olduğunu belirtmesinin ardından Powell’ın dün ki konuşmasında vereceği mesajlar merak konusu olmuştu. Fakat Powell konuşmasında ekonomik veya parasal görünüme ilişkin yorumda bulunmayarak beklentileri boşa çıkardı. İyi haber piyasaları risk off moduna sokacak bir durum oluşmadı. Kötü haber ise fok balıklarının ne kadar yalnız oluşuydu.

ABD borsaları Jerome Powell’ın faiz politikası hakkında yorum yapmaktan kaçınmasının verdiği rahatlama üzerine Nasdaq %1,01’lik bir yükseliş yaşadı. S&P500 %0,70 Dow Jones ise %0,56 puanlık artış görüldü.

Piyasalar Fed’in faiz politikasını etkileyecek olan ABD enflasyon verilerine odaklanırken dolarda stabil görünüm sürdü ve Asya piyasaları sabah saatleri itibariyle yükseldi.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi %0,28 artıyken ,Japon Nikkei endeksi %1 değer kazandı. Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi ise %0,80 yükseldi.

Çin’in pandemi tedbirlerini yeniden gevşetmesi yatırımcılar tarafında iyimserliği arttırdı. Çin’de ve Hong Kong’daki hisse senetlerinin yıla güçlü bir yükseliş ile başlamasıyla, bazı yatırımcılar piyasanın toparlanmasının olası olduğuna ikna oldu. Öyle ki Çin borsası (SSEC) %0,20 yükselişle açılırken, Hong Kong’un Hang Seng endeksi sabah açılışla birlikte %1,02 değer kazandı.

Brent tarafında ise Amerikan Petrol Enstitüsü’nden gelen verilere dayanarak, ABD ham petrol stoklarının 6 Ocak’ta itibaren haftada 14,9 milyon varil arttığı açıklandı. Ardından ABD’de West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri %0,8 düşüşle varil başına 74,53 dolara gerilerken, Brent 79,38 dolardan işlem görerek %0,92 düştü.

Yurt dışında çok öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, yurt içinde ödemeler dengesi verilerine odaklanılacak.

Devre kesici uygulamasına açığa satış özelliği eklendi

 

SPK'dan piyasa bozucu eylemlere ilişkin açıklama

 

EIA'den küresel petrol talebi öngörüsü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN11 Ocak 2023 09:41

    korkmayın  abd resmen iflas bayrağını çekmiş durumda son kozlarını oynamaktadır.onlarda ne yapacaklırını bilmemektedirler.kısa alan da pas yapıyorlar.herkese selam borsaya devam.bugün $ 3-4 rahat yaparız.