E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Faiz indirimleri konusunda acele etmeyeceğiz---

Powell: Faiz indirimleri konusunda acele etmeyeceğiz

Powell: Faiz indirimleri konusunda acele etmeyeceğiz
30 Eylül 2024 - 21:37 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, Fed'in hızlı faiz indirimleri konusunda acele etmeyeceğini söyledi


ABD Merkez Bankası (Fed) son toplantısında gevşeme döngüsüne 50 baz puanlık indirimle başlarken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın son mesajları para politikası patikasında daha temkinli bir duruşa işaret etti.

Bloomberght'nin haberine göre NABE etkinliğinde konuşan Fed Başkanı Powell, Fed'in hızlı faiz indirimleri konusunda acele etmeyeceğini söyledi.

Powell, "Fed para politikasında daha nötr bir duruşa zaman içinde geçecek. Yetkililer verilerin bütünlüğüne odaklanacaktır" diye konuştu.

Merkez bankası başkanı, Nashville’deki konuşmasında, kendisi ve meslektaşlarının enflasyonu düşürme ile işgücü piyasasını destekleme arasında bir denge kurmaya çalışacaklarını ve verilerin gelecekteki hareketleri yönlendirmesine izin vereceklerini belirtti.

″İleriye baktığımızda, ekonomi beklendiği gibi genel olarak gelişirse, politika zamanla daha tarafsız bir duruşa doğru ilerleyecektir. Ancak önceden belirlenmiş bir yolda değiliz,” diyen Powell, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’ne hazırladığı açıklamalarda, “Riskler iki taraflıdır ve kararlarımızı toplantı toplantı almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Powell, karara değinerek, bunun politika yapıcıların mevcut koşulları daha iyi yansıtan bir politika “yeniden ayarlaması“nın zamanı geldiğine dair inancını yansıttığını söyledi . Mart 2022′den başlayarak, Fed artan enflasyonla mücadele etmeye başladı; politika yapıcılar son zamanlarda dikkatlerini Powell’ın “sağlam” olarak nitelendirdiği ancak “son bir yılda açıkça soğumuş” bir işgücü piyasasına çevirdi.

Powell, “Bu karar, politika duruşumuzda uygun bir yeniden ayarlamayla, ılımlı ekonomik büyüme ve enflasyonun hedefimize doğru sürdürülebilir bir şekilde gerilediği bir ortamda işgücü piyasasındaki gücün korunabileceğine dair artan güvenimizi yansıtıyor” dedi.

Powell, “Yüzde 2 enflasyona ulaşmak için işgücü piyasası koşullarında daha fazla soğumaya ihtiyaç olduğuna inanmıyoruz” dedi ve bir sonraki adımın nereye gideceğine dair herhangi bir dış belirti vermedi.

Çin'den ABD'ye tepki: 'Tek Çin' ilkesini ihlal ediyorÇin'den ABD'ye tepki: 'Tek Çin' ilkesini ihlal ediyor

 

Kıbrıs'taki taraflar bir araya geliyorKıbrıs'taki taraflar bir araya geliyor

 

Avrupa borsaları otomotiv hisseleri öncülüğünde düştüAvrupa borsaları otomotiv hisseleri öncülüğünde düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)