E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPPK öncesi TL güçleniyor---

PPK öncesi TL güçleniyor

PPK öncesi TL güçleniyor
21 Aralık 2015 - 08:53 borsagundem.com

İKON Menkul, sabah raporunda yurtiçi piyasaları etkileyebilecek önemli gelişmelere yer verdi.

Yurtiçi piyasalarda yarın açıklanacak faiz kararı yeni bir gündem maddesi olarak yer almaya başladı. Erdem Başçı’nın yapmış olduğu son sunumda faiz artışı ile ilgili bir ipucu alamamıştık. Sadece Fed’in faiz arttırması halinde döviz rezerv varlıklarını müdahale edileceğini belirtmişti ki, öyle de oldu. Hükümet tarafından da faizlerin artması tepkiyle karşılanacağından şimdilik kısa vade de yurtiçinde faizler artmayabilir. Diğer bir taraftan Fed’in faizleri arttırmasıyla birlikte bazı gelişmekte olan ülkelerin politika faizlerini arttırması piyasada Türkiye’nin de faizleri arttırabileceğine yönelik beklentiye yol açtı. Bu zamana kadar faiz kararlarına tedbirli yaklaşan Merkez Bankası, yarın da aynı tedbirli tavrını sürdürmeye devam edecektir. Ancak yurtdışı piyasalarında şimdilik risklerin azalması, Irak’tan Türk askerinin tamamen çekilmesi olasılığı ile bölgedeki tansiyonun düşmesi ve Türkiye-İsrail arasında yeni adımların atılması iç tarafta pozitif bir seyre yol açabilir. Teknik olarakta dolar/tl kuruna baktığımızda geçen haftayı kritik 2.93 seviyesinin altında kapaması ile trendin aşağı yönlü devam etmesi sinyalini üretti. Fiyatların bu seviyenin altında kalmaya devam etmesi halinde 2.87-2.84 seviyeleri sırasıyla test edilebilir. Direnç olarak ise 2.93-2.96 seviyeleri takip edilebilir.

EURUSD ‘de Trendin Yönü Ne olacak?...

Geçen hafta faizlerin artması ile birlikte dolar yönünde bir seyrin devam ettiğini gördüğümüz Eurusd paritesinde fiyatlar 1.0800 seviyesi üzerinde tutunmayı şimdilik başardı. Yılın son günlerine girdiğimizde ekonomik veri akışının da iyicene azalması ve kısa vadeli beklentilerinde sona ermesi ile birlikte piyasalarda fiyatlamalardaki oynaklık artabilir. Parite tarafına da baktığımızda 1.08 üzerinde ikili dip gerçekleştirdiğini görüyoruz. Fiyatların bu seviyeyi kırmaması halinde yukarı yönlü hareketler görmemiz olasılık dahilinde. Ancak yükselişin devam edebilmesi için 1.0920 üzerinde günlük kapanış görmemiz gerekiyor. Fiyatların bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştirmesi halinde 1.1030 ilk hedef olarak karşımıza çıkacaktır. 1.0920 üzerinde günlük kapanış gerçekleşmemesi halinde paritede yükseliş seyri tekrar gücünü kaybedebilir.

İKON Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00621 Aralık 2015 09:27

    merkezde problem var. yenıden yapılanmalı. gerek devlet gerek başka bir komısyom burokratlar olur akademısyenler bankalar olur yenıden yapılanmalı. merkez devlet ıle hukumetı karıstırmamalı. en krıtık gunlerde bıle bır odunda merkez atıyor. gorevını ypmıyor pıyasayı yumusatmıyor.