E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Sözbilir: Faydaki kırılma, olumlu bir gelişme---

Prof. Dr. Sözbilir: Faydaki kırılma, olumlu bir gelişme

Prof. Dr. Sözbilir: Faydaki kırılma, olumlu bir gelişme
24 Eylül 2019 - 12:44 borsagundem.com

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Büyük deprem beklenen fay parçası üzerinde bu tür küçük ölçekli kırılmaların olması olumlu bir gelişmedir" dedi.

Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bugün Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem için, "Büyük deprem beklenen fay parçası üzerinde bu tür küçük ölçekli kırılmaların olması olumlu bir gelişmedir" dedi.

İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nde meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, açıklama yaptı. Prof. Dr. Sözbilir, "Deprem, Kuzey Anadolu fayında kırılması beklenen fay segmenti üzerinde gerçekleşti. Bu depremden önce bölgede çok sayıda öncü deprem meydana geldi. Bu büyüklükteki depremler can ve mal kaybına neden olmaz. Büyük deprem beklenen fay parçası üzerinde bu tür küçük ölçekli kırılmaların olması olumlu bir gelişmedir. Deprem D-B uzanımlı ve Marmara Denizi'ni kat aden sağ yönlü doğrultu atımlı fay niteliğindeki Kuzey Anadolu Fayı üzerinde gerçekleşti" diye konuştu. 

İstanbul Valiliği'nden deprem açıklaması 

İstanbul'da korkutan deprem!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdullah24 Eylül 2019 14:28

    Allah rahmet etsin veysi kurt 1-bazen2 gün öncesinden haber veriyordu. sistemine kimse sahip çıkmadı.

  • ender24 Eylül 2019 14:04

    Hep olanı yorumlama,,,kardeşim hava durumu biliniyor,,deprem zamanını da bilmeye çalışın.Üniversiteler ne iş yapıyor.

  • Bika24 Eylül 2019 13:51

    Daha önceki kırılmalarda  Kuzey Anadolu Fay hattıyla ilgisi yok tetiklemez diye açıklama yapılırdı, bu kırılma fay hattının kilitlenme yerinde olmuş.Tetikçi bu sefer ayaktan vurmuş uyarı niteliğinde.

  • Okie Dokie24 Eylül 2019 13:07

    Apartmanın temelindeki kolonlarda çatlama olmuş. Apartman yöneticisi demiş ki kolonda bu tür küçük kırılmaların olması olumlu bir gelişme. İşte aynı hesap.