E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaProfesyonel trader’ların en güvendiği teknik analiz göstergesi---

Profesyonel trader’ların en güvendiği teknik analiz göstergesi

Profesyonel trader’ların en güvendiği teknik analiz göstergesi
16 Ağustos 2024 - 17:29 borsagundem.com

Piyasalarda alım satım yapan trader’ların en önemli silahlarından biri de göstergelerdir.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alım satımlarında teknik analiz yöntemine başvuran trader’lar mutlaka en az bir gösterge kullanmaya eğilimli olur. Her yatırımcıya göre değişen gösterge kullanımı, trendin yönü, momentum ve volatiilte başta olmak üzere birçok noktada yatırımcılara kılavuzluk eder.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, birçok farklı gösterge arasında belki de en güvenilir olanı ‘hareketli ortalamalar’dır. Yatırımcılara alım satımlarında birçok avantaj sunan hareketli ortalamalar, piyasaların döngüsel yapısına en uygun göstergeler olarak da kabul edilir.

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, en sık kullandığı ve en güvenilir bulduğu göstergenin hareketli ortalamalar olduğunu söylüyor. New Trader U'da yer alan makalesinde hareketli ortalamaların özellikle 'trend belirleme' noktasında yatırımcılara belirgin avantajlar sağladığını öne süren Burns, hareketli ortalama sinyallerini güvenilirliklerinin yanı sıra basitlikleri nedeniyle de tercih ettiğini belirtiyor.

İşte Burns’ün en iyi trend göstergesi olarak tarif ettiği hareketli ortalamaları tercih etme nedenleri…

10 neden

Hareketli ortalamalar, fiyat hareketini yumuşatmanın ve bir trendi tespit etmenin en güvenilir yoludur.

Hareketli ortalamalar, herhangi bir zaman diliminde çalışabilen araçlar olarak, hem kısa vadeli hem de uzun vadeli alım satım yapan yatırımcılara büyük bir avantaj sağlar.

Tahminlerinizi ve görüşlerinizi alım satım kararlarınızdan uzak tutar ve bunları hareketli ortalama sinyalleriyle değiştirir.

Trend çizgilerinin aksine hareketli ortalamalar, yoruma yer bırakmayan nicelenebilir gerçek veriler sunar.

Hareketli ortalamaların kullanımı, sistemleri geriye dönük test etmek anlamında da oldukça güvenilir ve kolaydır.

Piyasadaki gürültüyü ve oynaklığı filtrelemede ve daha az yanlış sinyal olasılığıyla trendleri yakalamada iyi olan çapraz sistemler için birden fazla hareketli ortalama birleştirilebilir.

Ed Seykota, Jerry Parker ve Paul Tudor Jones gibi birçok efsane trader, alım satımlardan hareketli ortalamalardan bahseder.

Hareketli ortalamalar, finans ve ekonomi merkezli konuşmalar yapan piyasa uzmanlarından daha güvenilir şekilde takip edilecek piyasa ‘guruları’dır.

Alım satımlarınızda gerçeklerle tartışmamak gerekir. Fiyat ya hareketli ortalamaların üstündedir ya da altında. Hareketli ortalamalar, trend başladığında yatırımcının trende katılmasını sağlamak ve trendin bükülmeye başladığı son noktada pozisyondan çıkmasına yardımcı olmak için niceliksel sinyaller sunan ve kazanç sağlayan teknik analiz araçlarıdır.

Hareketli ortalamalar alım satım kararlarınızı nasıl belirler?Hareketli ortalamalar alım satım kararlarınızı nasıl belirler?

 

Hareketli ortalamaları nasıl kullanmalısınız?Hareketli ortalamaları nasıl kullanmalısınız?

 

Hareketli ortalamaları alım satım sinyali olarak kullanmanın 10 yoluHareketli ortalamaları alım satım sinyali olarak kullanmanın 10 yolu

 

Yatırımda hangisi daha kötü: Acı çekmek mi korkmak mı?Yatırımda hangisi daha kötü: Acı çekmek mi korkmak mı?

 

İyi yatırımın 12 kuralıİyi yatırımın 12 kuralı

 

Uzun vadeli yatırımcılar için doğru stratejiUzun vadeli yatırımcılar için doğru strateji

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)