E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPRYSMIAN GRUBUNDAN 20 MİLYON EURO'LUK YENİ YATIRIM---

PRYSMIAN GRUBUNDAN 20 MİLYON EURO'LUK YENİ YATIRIM

PRYSMIAN GRUBUNDAN 20 MİLYON EURO'LUK YENİ YATIRIM
07 Haziran 2010 - 11:48 borsagundem.com

Prysmian Grubu’nun, Çin’de, tüm yatırımlarının değeri 20 Milyon Euro değerindeki yeni yatırımla birlikte, 120 Milyon Euro’ya ulaştı

Prysmian Grubu; İtalya Hükümeti, İtalyan Sanayicileri Konfederasyonu, İtalyan Ticaret Merkezi ve İtalya Bankalar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği İtalya Heyeti İş Görüşmeleri’ni takiben, Çin’de yeni yatırımlar yapma kararı aldı. Yeni proje, yaklaşık olarak 20 Milyon Euro değerinde (2009 yılında yapılan 10 Milyon Euro değerinde yatırıma ek olarak) ve Baoying’de yer alan Yüksek Gerilim ve Ekstra Yüksek Gerilim kablo ve sistemleri üretimi yapan fabrikada kurulacak yeni teknoloji ile üretim kapasitesini iki katına çıkaracak. Bu proje, Prysmian Grubu’nun Çin’de varlığını sürdürdüğü ilk günden bu yana, ülkede yapılan tüm yatırımların toplam tutarını 120 Milyon Euro’ya çıkarıyor. Bu yeni yatırım ile Grup’un amacı, Çin’de, özellikle 500 kV’a kadar elektrik taşıma kapasitesine sahip şehirlerde (Prysmian, Çin Elekrik Dağıtım Şebekesi tarafından Anhui Eyaleti’nde kurulacak, yeni 500 kV Ekstra Yüksek Gerilim Kablo Sistemleri için tercih edilen firma olmuştur.), teknolojik liderliğini güçlendirmek ve Pazar payını arttırmaktır. Fabrika içerisinde, en ileri teknoloji ürünü kabul edilen, ikinci bir Dikey CV Hattı kurulacaktır. Prysmian ayrıca, Wuhan Teknoloji Enstitüsü (Çin Hükümeti içinde bir birim) ile Ekstra Yüksek Gerilim kablo ve sistemleri sektöründe Ar-Ge çalışmaları yapmak amacıyla işbirliği sözleşmesi imzalamıştır. Prysmian Grubu, Çin’de varlığını sürdürdüğü ilk günden (1996) itibaren, ülkedeki en iyi İtalyan firmalarından biri olduğunu, 2009 yılını da 160 Milyon Euro ile tamamlayarak (yerel satışlarda %28’lik artış) bir kez daha kanıtlamıştır. Merkezi Pekin’de bulunan Prysmian Çin’in; yüksek gerilim kabloları, endüstriyel uygulamalar için özel kablolar, fiber optik ve bakır telekom kabloları üretimi yapılan 5 fabrikasında yaklaşık olarak 1.000 kişi çalışıyor. Bu kablolar içinde, Prysmian Çin’in gelişimine özellikle odaklandıkları; yüksek gerilim kabloları, endüstriyel uygulamalar için özel kablolar ve özellikle yenilenebilir enerji alanında fiber optik telekom kablolarıdır. Çin, tüm dünyadaki kablo pazarının %20’sini elinde bulunduruyor. Çin Hükümeti, yakın zamanda yaklaşık olarak 26.000 km. uzunluğunda, yeni enerji hatlarının inşa edileceğini duyurdu. Prysmian Çin de tüm bu gelişme olanaklarından, sadece teknoloji ve ürünler değil aynı zamanda üretim kapasitesinin ve insan kaynaklarının geliştirilmesi konusunda yaptığı yerel yatırımlar ile faydalanmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)