E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin ABD'ye ateş püskürdü---

Putin ABD'ye ateş püskürdü

Putin ABD'ye ateş püskürdü
15 Ekim 2015 - 21:18 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington'un Rusya'yla Suriye krizini görüşmeyi reddederek çözümün önünü tıkadığını ifade etti

Kazakistan ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, Başbakan Dimitri Medvedev'in ABD'ye giderek Başkan Barack Obama yönetimiyle Suriye konusunu görüşmesini Washington'a teklif ettiklerini, ancak olumsuz yanıt aldıklarını hatırlattı.

Putin, "ABD'li ortaklarımızın doğrudan diyalog kurmayı reddederken nasıl olup da Rusya'nın Suriye'de uluslararası terörizme karşı verdiği mücadeleyi eleştirdiğini anlayamıyorum" dedi.

Rusya devlet başkanı, ABD'nin Suriye kriziyle ilgili en önemli konu olan siyasi çözüm alanında görüşmeleri reddettiğini söyledi ve "Yapıcı davranmıyorlar" dedi.

'Kapıyı açık tutuyoruz'
Putin, Obama yönetiminin tutumunu eleştirse de Kremlin'in hâlâ diyaloğa açık olduğunu ifade etti ve "Diyalog kapısını açık tutuyoruz. Bu alanda ABD'nin pozisyonu zayıf. Görünen o ki bu konularda herhangi bir stratejileri yok ve bu yüzden de konuşacak bir şeyleri yok" dedi.

Rusya'dan dün yapılan açıklamada ABD'ye Suriye konusunda işbirliği görüşmeleri teklifinin götürüldüğü, ancak Washington'un hem Moskova'ya heyet göndermeyi, hem de Washington'da Rus heyetini kabul etmeyi reddettiği ifade edilmişti.

Obama yönetimi Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava harekatının ülkedeki krizi daha da derinleştirebileceğini savunuyor.

Rusya ise hava harekatlarıyla ülkenin meşru iktidarı olarak gördüğü Beşar Esad yönetimini desteklediğini, buna karşılık IŞİD dahil 'terörist grupları' hedef aldığını vurguluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)