E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin o Türk şirketlerinin peşine düştü---

Putin o Türk şirketlerinin peşine düştü

Putin o Türk şirketlerinin peşine düştü
28 Aralık 2015 - 13:06 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptırım dışı olan Türk şirketlerinin listesini istedi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'yle imzalanan ve yaptırım dışında olan anlaşmaların listesinin hazırlanması için talimat verdi. 
 Ayrıca Putin, Türkiye'ye özel ekonomik önlemlerin uygulanmasını içeren 28 Kasım 2015 tarihli kararnamede değişiklikler öngören kararnameyi imzaladı.
 
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, kararname ile 'Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı alanına giren kurumlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve/veya Türkiye Cumhuriyeti yargı alanındaki kurumlar tarafından kontrol edilen kurumların, Rusya Federasyonu toprakların belirli alanlarda faaliyette bulunmalarına yasak ya da kısıtlama getirildi.'
 
Öte yandan, kararnamenin kapsamında giren talimatta, Putin, yaptırımların genişletilmesinin yanı sıra yaptırım dışında kalacak anlaşmaların listesinin hazırlanmasını da istedi. Türkiye Cumhuriyeti mevzuatları altındaki kuruluşlarla imzalanan ürün sevkiyatını öngören, Türk vatandaşları tarafından kontrol edilen kuruluşlarla imzalanan ve özel önlemlerin uygulanmayacağı anlaşmaların listesinin hazırlanması yönünde talimat verdi.
 
Anlaşma, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından imzalanmasının ardından bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • toby29 Aralık 2015 08:02

    amma şsiz çıktı şu rus pisliği,oturduğu yerde kudurdukça ne yapacağını şaşırdı

  • sozlesmemi var, nedir?28 Aralık 2015 17:26

    gaz alimini niye kesemiyoruz ki?????

  • doğru söyle28 Aralık 2015 14:57

    ulan senin yaptırım yapacak bir şeyin mi var nükleer füzen de olmasa birde sarı hatunların hiçsin be (!) rus hatunların gelmesine amborgo koymada neye koyarsan koy

  • nazizim28 Aralık 2015 13:50

    rusyada dazlak bayramı neden var....

  • KARTALAĞABEYLİ28 Aralık 2015 13:46

    hiç düşündünüzmü almanya eski nazisinin günümüzün ekonomi getirisine dayalı bilim ve teknoloji sektörünü baz alıp yapılanmış ve gizlenmiş olabileceğini.

  • KARTALAĞABEYLİ28 Aralık 2015 13:42

    putin bu karaları tekbaşına alması zor.almanyanın eski günümüzün gizli nazi yapılaşması ile işbirliği içinde dir.lehman

  • KARTALAĞABEYLİ28 Aralık 2015 13:40

    yarı acık kominizm sistemine geciş yapmak için türkiye ve türkiyenin rusyadaki tiçari yapılaşmasını hedef alıyor... çünki rusyanın ekonomik kalkınma politikalarının sonuna geliyor.yeni projeler üretemiyor.kısaca tiçari ve siyasi teoriler

  • gerçekleri görmek28 Aralık 2015 13:14

    uluslararası ilişkilerde çöküş dönemi yaşandığı bir gerçek:( rasyonel dış politikayı öğrenmemiz lazım!! birkaç kişinin kişisel egosunu değil ülkemizin ulusal çıkarlarını esas almamız gerekiyor!!