E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Putin seni yer' sözüne Kremlin'den sert tepki---

'Putin seni yer' sözüne Kremlin'den sert tepki

'Putin seni yer' sözüne Kremlin'den sert tepki
11 Eylül 2024 - 17:22 borsagundem.com

Kamala Harris'in Trump’a yönelik "Putin seni yer" sözü, Kremlin’in tepkisine neden oldu. Rusya, Putin'in ABD siyasetinde kullanılmasından rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimlerine yönelik tartışmalar, sadece ülke içinde değil, uluslararası arenada da dikkat çekiyor. 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimleri yaklaşırken Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat rakibi Kamala Harris’in ilk kez karşı karşıya geldiği canlı tartışma, Rusya'nın tepkisine yol açtı.

Tartışmanın dış politika bölümünde Trump, Ukrayna'daki savaşı hızla sonlandırabileceğini iddia ederken, Harris ise Trump'a yönelik olarak "Putin seni öğle yemeğinde yer" ifadesini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in adının ABD'nin iç politik meselelerinde sürekli gündeme getirilmesinden rahatsız olduklarını dile getirdi. Peskov, “Putin’in ismi ABD’nin iç siyasi çekişmelerinde bir araç olarak kullanılıyor. Bu durum hoşumuza gitmiyor ve bunun son bulmasını umuyoruz” dedi. Ayrıca, Rusya'nın ABD'deki seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediğini de vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şaka yollu olarak, ABD'de kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Kamala Harris'i desteklediğini söyleyerek "O kadar etkileyici bir şekilde gülüyor ki, bu onun için her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor" demişti.

Trump'ın Trump'ın "sus payı" davası başkanlık seçimi sonrasına ertenledi

 

Trump'a göre Rusya ve Kuzey Kore ile iyi geçinmek akıllıcaTrump'a göre Rusya ve Kuzey Kore ile iyi geçinmek akıllıca

 

Trump ve Harris canlı yayında kozlarını paylaşacakTrump ve Harris canlı yayında kozlarını paylaşacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)