E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Türkiye ile ortak yolu bulacağız---

Putin: Türkiye ile ortak yolu bulacağız

Putin: Türkiye ile ortak yolu bulacağız
10 Nisan 2019 - 07:56 borsagundem.com

Rusya lideri Putin, Erdoğan ile Moskova'daki zirveyi değerlendirdi. "Her şeyin güllük gülistanlık gittiğini zannetmeyin" diyen Putin, Türkiye ile aralarında çıkan sorunlarda ortak yolun bulunacağına emin olduğunu söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini "iş odaklı ve somut geçti" sözleriyle değerlendirmesi dikkati çekti. Putin "Görüşmelerde her şeyin güllük gülistanlık geçtiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz" diyerek bazı konularda Türk tarafı ile görüş ayrılığında bulunduklarını söyledi.

Rus lidere göre, Türkiye'nin Rus metalurji ürünlerine uyguladığı gümrük vergisi bu konulardan bir tanesi. Ancak devlet başkanı Türkiye pazarına ve Türk ortaklar ve dostlarla ilişkilere önem verdiklerini, bu nedenle tüm pürüzlü meselelerde orta yolun bulunacağından emin olduğunu sözlerine ilave etti.

Putin iki ülke arasındaki ticarette fazlanın Rusya lehine olmasının, tüm ilişkilerin Rusya'nın çıkarları üzerine kurulu olduğu anlamına gelmediğine de dikkat çekti. Devlet başkanı iki ülke arasındaki ilişkilerden Türk tarafının da kârlı çıktığını, aradaki ticaret dengesizliğinin giderilmesi içinse çalışacaklarını söyledi.

Vladimir Putin Türkiye ile tüm alanlarda ilişkilerin oldukça aktif bir gelişim çizgisi izlediğini ve iyi sonuçlar verdiğini söyleyerek iki ülke arasındaki ekonomik bağların geleceğine büyük inanç beslediğini de belirtti.

Putin ayrıca Erdoğan'ın iki ülke arasında ulusal para birimleri ile ticaret konusunu masaya getirdiğini söyledi. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)