E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivQashqai’nin otomatiği geldi dizeli yolda---

Qashqai’nin otomatiği geldi dizeli yolda

Qashqai’nin otomatiği geldi dizeli yolda
23 Ocak 2012 - 07:43 borsagundem.com

Yüzde 53 büyüyen Nissan, Qashqai’nin otomatiğini 61 bin TL’ye getirdi

Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu ayrıca Qashai’nin otomatik şanzımanlı versiyonunu 61 bin TL’den satışa sunacaklarını açıkladı.
2 yıl ardarda pazar payını yükseltti
2011 yılını beklenenin üzerinde bir başarı ile kapatan Nissan Türkiye satışlarını 20 bin seviyesinin üzerine çıkardı. 2010 yılını 13 bin 264 adetlik araç satışı ile kapatan Nissan Türkiye 2011 yılını geçen yıla göre yüzde 53 oranındaki artışla 20 bin 319 araç satışı ile kapattı. 2 yıl ardarda pazarın üzerinde büyüme gösteren Nissan Türkiye 2011’de otomotiv pazarı genelinde pazar payını da 2010’a oranla yüzde 35 artırarak yüzde 2,4 seviyesine getirdi.
Yıl içerisinde binek segmentindeki pazar payını yüzde 3 seviyesine çıkarmak olarak açıklayan ve ilk 10’daki yerini koruyan Nissan Türkiye hedefini aşarak bu segmentte yüzde 3,13’lük pazar payına sahip oldu.
İlk 5’e 2 farklı modelle giren tek marka
Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu 2011 yılındaki performanslarını şöyle değerlendirdi; “Öncelikle Nissan Türkiye olarak son derece başarılı bir yıl geçirdiğimizi söylemek isterim. Yılın son döneminde, Aralık ayı içerisinde, binek segmentinde Qashqai, Juke ve Micra ağırlıklı olmak üzere 2 bin 823 adetlik satışla yüzde 3,17'lik pazar payı elde ettik. Yine geçtiğimiz yıla bakarsak, 2010 yılı Aralık ayında binek araç segmentinde pazar payımız yüzde 2,22 idi. Pazar payımızda da önemli bir artış elde ettik. ODD verilerine göre SUV segmentinde ilk beş içerisinde iki modelimizle yer alırken A segmenti dışındaki tüm segmentlerin ilk beş sıralamasında iki model ile yer alan tek marka olduk. Açıklamalar doğrultusunda pazar payını oransal olarak en fazla yükselten marka Nissan Türkiye oldu. Yakın rakibimizin pazar payı artışının yüzde 20 düzeyinde olduğunu belirtebilirim.”
Qashqai’nin otomatiği geldi, dizeli yolda
Değerlendirme ardından Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın Türkiye’de fenomen haline gelen Qashqai’nin otomatik vites versiyonunu tanıttı. Akın, tüketicilerin araç kullanım tercihlerini değiştiren SUV segmentinin lideri Qashqai’nin beklenen otomatik vites versiyonunun Şubat ayı itibari ile Türkiye’de satışa çıkacağını açıkladı. Farklı segment kullanıcılarının ve müşterilerinin talep ettiği otomatik vites Qashqai’nin öne çıkan özellikleri arasında düşük motor hacmi, yüzde 37 ile düşük ÖTV avantajı, düşük yakıt tüketimi, sarsıntısız otomatik vites geçişleri ve sessiz iç kabin ön plana çıkıyor. Otomatik vites Nissan Qashqai’nin anahtar teslim satış fiyatının 61 bin 469 TL’den başladığını açıklayan Mehmet Akın, Qashqai Çevresel Görüş Sistemi’nin Haziran ayında entegre olacağını belirtirken 1.6 dizel Qashqai’nin ise Eylül ayında Türkiye yollarına çıkacağını söyledi. 1.6 hacimli motorda kullanılacak CVT otomatik şanzıman şehiriçinde 8,1 şehirdışında 5,4, ortalamada da 6,4 litre yakıt tüketiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)