E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriQatar Airways, Virgin Australia'nın yüzde 25 payını satın alacak---

Qatar Airways, Virgin Australia'nın yüzde 25 payını satın alacak

Qatar Airways, Virgin Australia'nın yüzde 25 payını satın alacak
01 Ekim 2024 - 08:19 borsagundem.com

Havacılık şirketi Qatar Airways, Virgin Australia'nın yüzde 25 payını satın alacağını açıkladı. Söz konusu anlaşma Virgin'in borsada yeniden işlem görmesinin de önünü açabilir.

Qatar Airways, Virgin Australia'nın sahibi Bain Capital ile birlikte uzun süredir konuşulan anlaşmanın detaylarını Sidney'de piyasalar açılmadan önce açıkladı. Plana göre Qatar Airways, açıklanmayan bir meblağ karşılığında Virgin'in yüzde 25 hissesini alacak.

Firmalar, Brisbane, Melbourne, Perth ve Sydney'den Doha'ya daha fazla doğrudan uçuş yapılacağını ve bunun Avustralya'yı Avrupa ve diğer ülkelerle daha iyi bağlayacağını söyledi.

Bu durum, şu anda fiyat kırma ve kasıtlı fazla rezervasyon iddialarıyla kuşatılmış sahte bir bayrak taşıyıcı olan Qantas'ın hakimiyetinde olan Avustralya'nın hava yolculuğu pazarını önemli ölçüde yeniden dengeleyebilir.

Şirketler yaptıkları ortak açıklamada, "Bu sayede Avustralyalı tüketiciler daha da uygun fiyatlı uçak biletlerine ve daha fazla seçeneğe erişebilecekler" dedi. Anlaşma Virgin'in borsada yeniden işlem görmesinin de önünü açabilir. Ancak, bu anlaşma düzenleyici kurumların onayına ve şiddetli siyasi tartışmalara tabi olacak.

Johnson & Johnson tıbbi cihaz şirketi V-Wave'i satın alacakJohnson & Johnson tıbbi cihaz şirketi V-Wave'i satın alacak

 

Teknoloji devi AT&T'den 7.6 milyar dolarlık hisse satışıTeknoloji devi AT&T'den 7.6 milyar dolarlık hisse satışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)