E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'QE3 altın için 'oyun değiştirici''---

'QE3 altın için 'oyun değiştirici''

'QE3 altın için 'oyun değiştirici''
19 Eylül 2012 - 12:09 borsagundem.com

MS stratejistleri, Fed'in QE3 programının, yüksek altın fiyatları için "oyun değiştirici" olduğunu söyledi

Fed'in üçüncü tur parasal genişleme programının altın fiyatları üzerindeki etkisini değerlendiren Morgan Stanley stratejistleri, "QE3 altın için oyun değiştirici olacak" yorumunda bulundu.
Stratejistler, Fed'in hamlesinin genellikle yalnızca riskli varlıklar için destekleyici olmadığına dikat çekerek, parasal genişlemenin dolar üzerindeki zayıflatıcı etkisinin, 2012'nin ilk yarısında görülen altın fiyatları karşısındaki engelleri de azaltacağını belirtti.
Morgan Stanley, altının onsunun dördüncü çeyrekte 1,740 dolara yükseleceğini, önümüzdeki yıl da 1,816 dolara tırmanacağını öngördü.
Altın son günlerde 1,764 dolarda seyrediyor ve geçtiğimiz ay yüzde 12 değerlendi.
Fed'in son hamlesinin altın için oyun değiştirici olduğunu savunan Morgan Stanley analistleri, altındaki yukarı yönlü son hareketlerin gücü ve büyüklüğünün, Fed'in gelecekteki politikalarına ilişkin algıdaki değişikliği yansıttığını söyledi.
Morgan Stanley aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız tahvil alım planının da değerli metali destekleyeceği görüşünü korudu.
Kuruluş, altında yükseliş öngörmede yalnız değil. Bank of America Merrill Lynch'in stratejistlerinden Francisco Blanch da, altının 2014'ün sonuna kadar 2,400 doları görmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VAROL19 Eylül 2012 15:52

    Zincirin halkalarini tek tek çözün ve fazla uzun vadeli hesaplar yapmayin... CHURCHiLL.

  • KIRIMLI19 Eylül 2012 13:03

    Herşey para basıldığı için altının değerlenmesi gerekir hipotezi üzerinden yürüyor.Bu oyunu başlatan ABD dir.2001 e kadar yüklü miktarda altın alan Fed 11 eylül tiyatrosu ile birlikte altın da hareketi başlattı.Şimdi şeffaf olmayan binlerce rakam üzerinden şu kadar para basacağım bu kadar likidite vereceğim anlatıyor devamlı...Konuyu devamlı öteliyor çünkü gerçek alıcı yok altın da.Binlerce ton altını kucağına bırakabileceği kerizler hala alışa gelmiyor.Gerçek talep yok çünkü altın yatırımcısı ve geleneksel takı alıcısı bile bu fiyatı saçma buluyor.Dünya bu fiyata inanmıyor.İnanan ya da inanmış gibi yapanlar sadece spekülatif pozisyon açanlar ve oyunun nerede biteceğini kestiremeyen ortadoğu-asya merkez bankaları.Hiçkimse demiyor ki daha önceki krizlerde likidite saçıldığı zaman neden altın fiyatı gerilemişte şimdi yükselmesi gerekiyor ?!. Altın da Abd pozisyonunu hafiflettiği anda hangi fiyatlardan satıcı olacağına hep birlikte şahit olacağız. Gözler 1400 ons un üzerine yeteri kadar alıştırıldı 1400 e yaklaşıldığında tüm dünya alışa gelecektir.Asıl fişi 1400 ün altında çekecek big brother.Sonra bu yatırım bankası analistleri gereken altından kulpları takacaklar açıklama niyetine..İstihdam verileri iyileşti,emlak piyasası düzeldi likidite vermeye gerek kalmadı vırt zırt...

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST19 Eylül 2012 12:26

    ms stratejizzıtleri altın ve diğer emtialarda yanılıp işten kovulabilir bence.Bu kez QE3 ile piyasalara verilecek nakit zaten yükselmiş emtialarda yeni alımı getiremeyebilir nedeni de çin ve ab'deki küçülmeler ve banka açıkları bu nedenle de zaten bir çok zirveler yapmış emtialarda alınmış pozisyonların eğer alıcı gelmediği takdirde birbiri üzerine birdirbir yapıp kimin eli kimde kaldı şeklinde alanı elinde patlayacak olabilir de.Eğer gelecek 6-18 ay içinde çin ve abd ile ab'de katda değer büyümeler beklense idi bu kadar büyük parasal genişlemeler olmazdı kanımca,durgunluk nasıl aşılabilir,ancak talebin artışı ile,talep de üretim artışı ve gelir artışı ile ilişkili olduğundan mevcut parasal genişlemelerin sadece borç krizini önlemeye,takas sisteminin çalışmasına dönük yapıldığını kabullanmak bence gerekir.Bu takdirde yine bence beklenen emtialarda rally olmayabilir buna karşın kar realizeleri başlayıp,zaten mevcut çok büyük nakit ,faizli fonların yanına realize edilmiş emtialar da gelince borsalarda yeni bir yukarı dalgaya geçebilirler,gelecekde büyüme olsa da olmasa da önemli olan finansda karlar realize edilir düşük değerli olanlara yani yükselmemiş veya az yükselmiş varlıklara geçilir yani fazla yükselmeyen borsalara geçilecektir tahminim ve bundan en büyük payı imkb alabilir kanımca 4 yıl öncesinde 58.000 ,2 yıl önce 72.000 olan endeks-100 hisselerinin bu günlerdeki 67.000 li seviyelerin çok üzerine gidebilme şansı vardır.Yeter ki dış ve iç parametrelerde fazla uçlar yaşanmasın.