E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisQVT GALATASARAY'A DAVA AÇTI---

QVT GALATASARAY'A DAVA AÇTI

QVT GALATASARAY'A DAVA AÇTI
18 Mart 2010 - 14:21 borsagundem.com

QVT Financial'dan yapılan yazılı açıklamada, hali hazırda Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin çoğunluk hissedarı olan Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş tarafından yapılacak çağrının illegal bir birleşme olacağı ve engellenmesi gerektiği...

İMKB'de işlem görmekte olan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin hisseledarlarından QVT Financial tarafından yapılan açıklamada, Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'nin Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile birleşmesini engellemek için Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ve yönetim kurulu üyealerine karşı dava açtığını bildirdi. QVT Financial'dan yapılan yazılı açıklamada, hali hazırda Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin çoğunluk hissedarı olan Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş tarafından yapılacak çağrının illegal bir birleşme olacağı ve engellenmesi gerektiği savunuldu. QVT, hali hazırda Galatasaray Spotif'te yüzde 17.7 oranında paya sahip. QVT CEO'su Dan Glod yaptığı açıklamada, "Galatasaray Sportif, azınlık hissedarlarının değerinin çağrı yoluyla uygun olmayan şekilde, açık bir şekilde düşük fiyatla, belirsiz şartlarla ve yatırımcılar için alternatif sunulmadan belirlenmesine izin vermemeliydi. Galatasaray Sportif ve yönetim kurulu, Şirket'in ve tüm hissedarlarının çıkarları için iyisini yapma sorumluluklarından kaçındılar" diye konuştu. Açıklamada Galatasaray Spotif ve yönetim kurulu üyelerine karşı davanın İstanbul 3. ve 4. Ticaret Mahkemelerinde açıldığı ve Galatasaray Sportif'in denetlenmesi ve yönetim kurulu'nun Galatasaray Futbol ile birleşmeyi tamamlamasının engellenmesi için bağımsız kayyum atanmasının talep edildiği de belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)