E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisQVT HEM FİYATI BEĞENMEDİ, HEM HİSSE SATTI---

QVT HEM FİYATI BEĞENMEDİ, HEM HİSSE SATTI

QVT HEM FİYATI BEĞENMEDİ, HEM HİSSE SATTI
26 Mart 2010 - 07:41 borsagundem.com

Galatasaray'da, Futbol A.Ş. ile Sportif A.Ş.'nin birleşmesinin ilk adımı olan, borsadaki ortaklara çağrı süreci tamamlandı.

11-24 Mart tarihleri arasında Sportif A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 37,05'ini oluşturan 753 bin 967 adet hisse için 155.88 lira fiyattan yapılan çağrıda, 2 yatırımcıya ait 290 bin 967 adet hisse geri alındı. Geri alınan hisseler için yapılan ödeme 45 milyon 355 bin lira oldu. Çağrının tamamlanmasıyla birlikte Galatasaray Sportif A.Ş.'nin halka açıklık oranı yüzde 22,75'e düşerken, Futbol A.Ş.'nin şirketteki payı yüzde 62,95'ten 77,22'ye çıktı. Galatasaray Futbol A.Ş.'nin gerçekleştirdiği çağrıya, birleşmeye karşı olan ve yönetime kayyum atanmasını talep eden QVT'nin de kısmen uyması dikkat çekti. QVT, çağrının son gününde elindeki hisselerin 213 bin 970 tanesini Futbol A.Ş.'ye sattı. QVT'nin payı % 7'ye indi QVT 33 milyon 353 bin lira gelir elde ettiği bu satışın ardından Sportif A.Ş.'deki hissedarlık payını yüzde 17,6'dan yüzde 7,1'e indirdi. Çağrıda alınan hisselerin yüzde 28'ini QVT sattı. QVT ise sahip olduğu hisselerin yüzde 60'ını satmış oldu. QVT daha önce yaptığı açıklamalarda, çağrı fiyatının çok düşük olduğuna da dikkat çekerek Sermaye Piyasası Kurulu'na birleşmeyi engellemek için çağrıda bulunmuştu. QVT'den dün yapılan açıklamada ise satış sonrası sahip olunan yüzde 7,15 oranındaki hisse ile birleşmeye karşı mücadelenin devam edeceği bildirildi. QVT Fund CEO'su Dan Gold, çağrının durdurulmaması sonrasında hisseleri değerinin altında fiyatla satmaya mecbur kaldıklarını bildirdi. QVT yetkilileri, hisse satışından sonra bile Galatasaray'da en büyük azınlık hissedar olarak kalacaklarına inandıklarını dile getirdi. Birleşme için bundan sonraki süreçte, Galatarasay Futbol Şubesi'nin uzman bir kuruluş tarafından belirlenecek değer üzerinden Futbol A.Ş.'nin borcuna karşılık, Sportif A.Ş. tarafından devralınması planlanıyor. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)