E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisQVT TRABZONSPOR GENEL KURULU'NU KARIŞTIRDI---

QVT TRABZONSPOR GENEL KURULU'NU KARIŞTIRDI

QVT TRABZONSPOR GENEL KURULU'NU KARIŞTIRDI
28 Aralık 2009 - 10:00 borsagundem.com

Ana hissedarı Futbol A.Ş.'den olan alacakları karşılığında, futbol takımını devralma kararı alan fakat Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) uyarısıyla, gerekli prosedürleri yerine getirmek için bu kararı donduran Trabzonspor Sportif'in genel kuruluna QVT damgasını vurdu.

Trabzonspor Sportif A.Ş.'nin halka açık kısmının yüzde 36'sını, şirketin toplam sermayesinin ise yaklaşık yüzde 9'unu elinde bulunduran QVT'nin temsilcisi, şirketin 25 Aralık tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunda alınan kararların tümüne karşı çıktı. Genel kurulda söz alan Futbol A.Ş.'nin temsilcisi Güven Yılmaz, Sportif A.Ş.'ye olan borçlarını ödeyecek durumda olmadıklarını ve 1 Haziran 2007-31 Mayıs 2008 ile 1 Haziran 2008-31 Mayıs 2009 dönemlerine ait temettü ödemelerinin bedelsiz hisse senedi şeklinde yapılması teklifinde bulundu. Referans Gazetesinin haberine göre, QVT temsilcisi İsmail Esin, 123 milyon liraya ulaşan borç miktarını hatırlatarak, bu miktarda bir borç verilirken Futbol A.Ş.'den teminat alınıp alınmadığını sordu. Bu soruyu yanıtlamayan yönetim kurulu, alacakların tahsili için işlemlerin yapılmasını isterken, oylamaya sunulan bu teklif QVT'nin red oyuna karşılık kabul edildi. Genel kurulda ayrıca Futbol A.Ş. temsilcisi Yılmaz, futbol takımının devir alınması işlemlerinin devam ettirilmesini teklif etti. Bu teklif de QVT'nin red oyuna karşılık kabul edildi. Bu konuda söz alan QVT temsilcisi Esin, konunun muhatabı olan Futbol A.Ş.'nin oylamadan yoksun bırakılması gerektiğini, bu konuda yapıldığı söylenen değerlendirme raporunun da esas sözleşmenin kanun ve dürüstlük kuralına akırı olduğunu ifade etti. QVT ayrıca istifa eden yönetim kurulu üyesi Ali Sürmen'in yerine Coşkun Çelebi'nin atanması oylamısında da red oyu kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)