E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank'tan dolar-TL yorumu---

Rabobank'tan dolar-TL yorumu

Rabobank'tan dolar-TL yorumu
27 Ağustos 2018 - 08:35 borsagundem.com

Rabobank Stratejisti Piotr Matys, dolar/TL'de yeni tarihi seviyeler bekleyenlerin önünde ciddi engeller olduğunu belirtti

Rabobank Stratejisti Piotr Matys imzalı raporda dolar/TL’de yükseliş yönünde süren eğilimin Merkez Bankası’nın sıkılaşma yönünde attığı adımla durduğu ifade edilirken bundan sonra dolar/TL’de yükseliş bekleyen boğaların önünde başka engellerin de çıkabileceği belirtildi.

Matys'in değerlendirmelerine göre bu engellerden biri Türkiye-ABD arasındaki gerginliğin azalması olabilir. Matys, Rahip Brunson’ın bırakılması durumunda bu gerilimin düşebileceği görüşünde.

Stratejist Matys'e göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Eylül’de mali disiplini odağa olan bir program açıklaması da dolar/TL boğalarının önünde engel olabilir. Son olarak 13 Eylül’de gelebilecek bir faiz artışı boğaların kuru yeni rekora taşımasında cesaretini kırabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir yildirim27 Ağustos 2018 22:15

    Foreks piyasadan TL yi kaldirmadikca 10 ardından 13 ardından da 20 de olur.. maalesef artık görme zamanı gelmedimi. . 300 yıllık tarihi olmayan devlet pacavra parasiyla benim devletimi oynaticak. Yeter artık. Kaldırın şu tl yi forekskten. .. yeter

  • Borsacı27 Ağustos 2018 19:29

    Görüntü dolar dolabildiği kadar dolacak. Dolar alacak TL kalmayınca TL para birimini muhtemelen altına endeksleyecekler. Mesela yeni para birimi TLG (TR Gold) olabilir. Mevcut TRY ismi (TR Yeni) şeklinde olmuştu.

  • Deniz27 Ağustos 2018 08:54

    Kriz başladığında 14 lira olma ihtimali varmış. Cari açık ve 500 milyar dolar borcumuzu hiç söylemiyorlar.