E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisRAN LOJİSTİK YABANCI ORTAKLA GÖRÜŞÜYOR ---

RAN LOJİSTİK YABANCI ORTAKLA GÖRÜŞÜYOR

RAN LOJİSTİK YABANCI ORTAKLA GÖRÜŞÜYOR
11 Şubat 2010 - 16:42 borsagundem.com

Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, deniz ve havayolu taşımacılığında faaliyet gösteren ABD'li bir şirketle ortaklık görüşmelerinin son aşamaya geldiğini açıkladı

Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, deniz ve havayolu taşımacılığında faaliyet gösteren ABD'li bir şirketle ortaklık görüşmelerinin son aşamaya geldiğini, rüzgar türbinlerinin taşınması ve montajı alanında bir şirketle de yüzde 50 ortaklık yapmayı planladıklarını açıkladı. Ran Lojistik, 2009 yılının Ekim ayında hisselerini halka arz ederek, İMKB'de yılın tek halka arzını gerçekleştirmişti. Reuters ile söyleşisinde Benli, "Ran Lojistik'in altında, deniz ve havayolu taşımacılığında yeni bir oluşum yapıyoruz. İsmi Ran Air & Sea olacak. ABD'li 7,000 çalışanı olan bir şirket ile ortaklık yapma durumumuz söz konusu. Ortaklık oranında değişiklik olabilir. Kararlarını Mart sonunda verecekler. Ortaklık yaptığımız anda 80 ülkede faaliyet gösterme durumu var" dedi. Benli, yeni şirketin cirosunun Ran Lojistik'in üzerine çıkabileceğini belirtti. Ran Lojistik CFO'su Bülent Görer de, deniz ve hava taşımacılığının Ran Lojistik cirosunun yüzde 1.5'ini oluşturduğunu belirtti ve ekledi: "Yüzde 5'in altındaki ciro katkısı bulunan taşıma yollarımızı başka bir şirket altında büyütmeyi hedefliyoruz." Benli ayrıca, rüzgar tribünlerinin taşınması, vinç hizmetleri ve montajı alanında bir şirketle yüzde 50 ortaklık düşünüldüğünü söylerken, "Dünyada ilk üçte yer alan bir firma. Teklif onlardan geldi. Rüzgar türbinlerinde A'dan Z'ye hizmet veriyor. Yeni bir şirket kuracağız" dedi. GYO ŞİRKETİYLE HALKA ARZ PLANI Gayrimenkul yatırımlarını, bağlı ortaklıkları DTC Taşımacılık altında yapacaklarını söyleyen Benli, "Ofis, depo, antrepo yatırımları bu şirketin altında olacak. Şirketin ismini değiştirerek 3-4 sene içerisinde halka açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)