E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüRANLO: Yurtdışından çekiliyor---

RANLO: Yurtdışından çekiliyor

RANLO: Yurtdışından çekiliyor
05 Eylül 2012 - 10:20 borsagundem.com

Ran Lojistik'in yurtdışından çekilme kararı aldığını açıklaması hisselerinde düşüşe neden oldu

Şirket zararının büyümesine ve mali bünyenin zayıflamasına engel olmak için geçtiğimiz günlerde bir dizi tasarruf önlemini uygulamaya alan Ran Lojistik, yurtdışı pazardan da çekilme kararı aldı. Ran Lojistik'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin sahip olduğu uluslararası ve yurtiçi lojistik işletmeciliği yapanlara verilen L2 yetki belgesinin iptal edilerek, yurtiçi lojistik işletmeciliği yapanlara verilen L1 yetki belgesinin alınmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, "Uluslararası lojistik işletmeciliği faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verilmiştir" denildi.
REKABET VE PETROL FİYATLARI BELİNİ BÜKTÜ
Yoğun fiyat rekabeti ve yüksek petrol fiyatları nedeniyle özellikle taşımacılık faaliyetlerinin kâr edilemez noktaya geldiğinı açıklayan ran Lojistik bu kapsamda bir dizi tasarruf önlemini için düğmeye basmıştı. Personel sayısını azaltarak, 169'dan 90 kişiye çeken Ran Lojistik ayrıca,
şirket aktifinde yer alan araçların satışı ile ilgili olarak çalışma başlatıldığını bildirmişti. Bu doğrultuda 15 çekici, 15 römork, 4 askılı römork ve 1 kamyonunu satan Ran Lojistik'in bağlı ortaklığı Rantrans Taşımacılık Depoculuk da 50 çekici, 50 römork, 4 askılı römork, 1 cam taşıyıcı römorku elden çıkarmıştı.
Bu haberin ardından Ran Lojistik hisseleri yüzde 5 daha gerileyerek 0.57 lira oldu. Kendi hisselerinde halka arz edildiği günden bu yana işlem yapan patron Ramiz Benli, 5 lira seviyesinden bu yana hisse satıyır ve son aylarda hisseler 1.30 lira seviyesinden 0.50 lira sınırına kadar durmaksızın değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atakan 10 Eylül 2012 19:47

    hak ediyoz bizler

  • şirget 07 Eylül 2012 16:06

    şirget batıyo beşlira nere eli kuruş nere ama patron dolgun maşlı bize hellal olsun patronlarda oyun bitmiyo

  • fırat06 Eylül 2012 09:38

    cok yakında bedellı acıklıycaktır nakıte sıkışan bedellı yapıyor spk da buna dur demıyor 50 kurusluk hısseyı 1 tl bedel satıyorlar

  • 06 Eylül 2012 09:37

    ramiz yatacak yerin yok

  • bahadır05 Eylül 2012 16:13

    Ramiz bey bütçesini 100bine çıkarabilmek için spk ya baş vurdu.Spk da bunu kabul etti.Küçülmeye gitmeye başladılar.Spk bunuda takip etmedi.Şimdi ramiz bey ben borsadan çekileceğim diyecek spk bunada tamam diyecek.Peki bizi kim koruyacak.Lütfen yayınlayın.