E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisRAYMOND'A AVUSTURYALI ORTAK---

RAYMOND'A AVUSTURYALI ORTAK

RAYMOND'A AVUSTURYALI ORTAK
12 Haziran 2008 - 00:05 borsagundem.com

Türkiye'de çok sayıda şirkete yabancı ortaklık konusunda çöp çatanlık yapan Raymond James, yabancı damada kapılarını açtı

Borsa kulisler son günde Raymond James Türkiye ile ilgili haberlerle çalkalanıyor. İddialara göre, Avusturya kökenli Erste Grup şirketin yüzde 50 hissesini alarak Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyormuş. Almancada ‘birinci' anlamına gelen Erste, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Macaristan başta olmak üzere Balkanlar'da yatırım bankacılığında önemli bir Pazar payına sahip. Konuyla ilgili şirket yetkililerinden bilgi alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanırken, kulislerde anlaşmanın çok kısa sürede imzalanacağı öne sürülüyor. KARAMEHMET'İN HİSSELERİ Bu arada Ocak ayı başlarında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) açtığı dava üzerine mahkeme Mehmet Reşat Karamehmet'in Raymond James'e hisse satışını iptal etmişti. Raymond James'in yüzde 23.4'üne sahip olan Mehmet Reşat Karamehmet'in bu hisseleri Raymond James European Holding'e satışını İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesi iptal etti. Karamehmet'in RCT Varlık Yönetimi'nde bulunan bu hisselerinin satışının iptal edilmesine karşı temyize gidildi. Eğer Yargıtay, bu iptal kararını onaylarsa hisseler icra yoluyla paraya çevrilecek. Kulislerde söz konusu hisse alım operasyonun da Erste Grup ile birlikte gerçekleştirileceği konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)