E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReeskont faiz oranlarına düzenleme---

Reeskont faiz oranlarına düzenleme

Reeskont faiz oranlarına düzenleme
23 Aralık 2023 - 04:29 borsagundem.com

Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranlarının Tespiti açıklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliğiyle reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranı yıllık yüzde 43,25’e çıkarıldı.

Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranlarının Tespiti açıklandı.

Tebliğe göre;

Vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 43,25, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25 olarak tespit edildi.

1 Aralık tarihinden bu yana reeskont işlemlerinde oran yüzde 40,75, avans işlemlerinde oran ise yüzde 41,75 olarak uygulanıyordu.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Reeskont limitini daha da artıracağız

 

Reeskont faiz oranları artırıldı

 

Reeskont faiz oranlarına düzenleme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk24 Aralık 2023 08:46

    Maliyet enflasyonunu indirmenin yolu faiz degil,ayagini yorganina gore uzatmaktir.yandaslara 3 5 yerden maas bagla ustelik vergi alma ,diger yandadin vergi borcunu sifirla,sonra otv yi arttirip enflasyonu dusurecem de.bu mantiga sadece kandirilanlar inanir.