E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRekabet Kurulu’ndan 4 izin 1 ret ---

Rekabet Kurulu’ndan 4 izin 1 ret

Rekabet Kurulu’ndan 4 izin 1 ret
17 Nisan 2013 - 16:56 borsagundem.com

‘Gözlük camı’ndan ‘benzin istasyonu’na işte Rekabet Kurulu’nun son kararları...

Rekabet Kurulu, Tüm Optisyen ve Gözlükçüler Derneği tarafından gözlük camı fiyat listesi yayımlanmasına ilişkin bildirim konusu işleme muafiyet tanınmamasına karar verdi.
Kurulun son kararları, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayınlandı.
Buna göre, Tüm Optisyen ve Gözlükçüler Derneği tarafından gözlük camı fiyat listesi yayımlanmasına ilişkin bildirim konusu işleme, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'daki ilgili koşulları sağlamaması nedeniyle muafiyet tanınmamasına ve talebin reddine karar veren Kurul, Arista Yatırım ve Yönetim Holding AŞ bünyesindeki Full Grup'a ait 44 akaryakıt istasyonunun Shell&Turcas Petrol AŞ tarafından kiralama yoluyla devralınmasına izin verdi.
Norsk Hydro ASA ve Orkla ASA arasında alüminyum yumuşak alaşımların ekstrüzyonu, yapı sistemleri ve kaynaklı hassas borular alanında faaliyet gösterecek ortak girişim kurulması işlemine de izin verildi.
-Altınyıldız'a izin-
Kurul, Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları AŞ tarafından Fennella S.a.r.l'nin Beymen Mağazacılık AŞ ve Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'de bulunan hisselerinin devralınması işlemine izin verdi.
Robert Bosch GmbH, ZF Friedrichshafen AG ve Knorr-Bremse Group tarafından motorlu araçların bakımı ve onarımı sektöründe faaliyet gösterecek ortak girişim kurulması işlemi ile İşbir Optik Sanayi AŞ'nin yüzde 72,93 oranında hissesinin Essilor International SA ve Essilor Optica International Holding tarafından devralınması işlemine izin verildi. (AA)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)