E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivRenault'tan Türkiye'ye şok yaptırım---

Renault'tan Türkiye'ye şok yaptırım

Renault'tan Türkiye'ye şok yaptırım
26 Ocak 2012 - 09:24 borsagundem.com

Fransız Le Figaro gazetesi Renault'un Türkiye'den çekilebileceğini yazdı

Fransa'nın merkez sağdaki önemli gazetelerinden Le Figaro gazetesinin başmakalesinde, senatoda kabul edilen soykırımı inkarı suç sayan yasanın ardından iki ülke arasında ortaya çıkan gerginliğin yatışması temennisinde bulunuldu.
Başmakalede, ''gerilimin iki ülke arasındaki ortak çıkarlara hizmet etmeyeceği'' yorumu yapıldı. Türkiye'nin gündeme getirdiği olası ekonomik müeyyidelere atıfta bulunan başmakalede, ''Türkler müeyyideden önce iyi düşünmeli. Örneğin Türkiye'nin en büyük ihracatçısı Renault'u cezalandırarak, bu şirketin bundan sonra üretim için Fas'a gitmek için zorlamak şaşırtıcı olacak'' ifadesi kullanıldı.
Türkiye ve Fransa'nın iki büyük ülke olduğu ve yakın ilişkilerin asırlardır sürdüğü kaydedilene başmakalede, "görüş ayrılıkları ne olursa olsun, ilişkilerin sürmesinin iki ülkenin de çıkarına olduğu'' yorumu yapıldı. Türk yetkililerin son açıklamalarının oldukça sert olduğu kaydedilen başmakalede, gerginliğin yatışmasının iki ülkenin de çıkarına olduğu ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • defolsun26 Ocak 2012 23:16

    iyi olur çekip gitsinler

  • cem26 Ocak 2012 23:08

    ii olur giderken dacia nızıda götürün.yüzsüz herifler

  • Aytac Yalçın26 Ocak 2012 22:19

    Harik a olur, defolup gitsinler...dandik arabalarınıda bakalım kime satacaklar...ben hala reno kullananlara şaşırıyorum açıkçası

  • YERLİ OTO BAŞLARSA DİĞERLERİ DE SİLİNİR.26 Ocak 2012 14:23

    EN ÇÜRÜK PİYASADAN ÇIKARSA DİĞERLERİ BAYRAM EDECEKTİR.KOÇ'UMUNKİLER AVRUPALILARDAN DAHA SAĞLAM,HEM HALK TİPİ 7-8.000 ERO DAN SATILABİLECEK YERLİLERİN HAZIRLIĞI DA YAPILIYOR KOÇ'UM TARAFINDAN.BU GERÇEKLEŞİRSE NE JAPON,NE ALMAN,NE İTALYAN KALIR .BİRAN ÖNCE BAŞLATILMALI YERLİ OTO İMALATI.

  • onur26 Ocak 2012 13:42

    gözümüzn içine baka baka düşmanlık yapacaksın sonrada gerginliğin yatışması iyi olur diyeceksin .o gerginliği niye yarattınız o zaman.buna biz pişkinlik diyoruz yada karşındaki aptal yerine koyma diyoruz.

  • MERT26 Ocak 2012 12:47

    KEŞKE GİTSE...

  • yürü git26 Ocak 2012 12:44

    zaten ürettikleri arabalar bişeye benzese. piyasada kendi grubunun en adi arabaları. arabadan anlayan kime sorarsanız sorun reno demez

  • ADEM26 Ocak 2012 12:35

    adamları biz defedecekken adamlar çekilecekmiş vesaire rahmetli erbakan ın ifedesiyle hadi oradan hadi oradan çok da tın yani...

  • hadi ordan26 Ocak 2012 11:45

    reno gider başkası gelir kolaysa gitsin

  • şakire çay yok26 Ocak 2012 11:09

    toyota harıl harıl yer arıyor.türkiyede renault u kovsan bile gitmez aklı sıra aba altından sopa göstercek sıkıyorsa git

  • Saçma 26 Ocak 2012 09:41

    Renault türkiyeden daha iyi pazar bulsa zaten çoktan çekilirdi. Böyle beleş rahat hareket edebileceği başka bir ülke varsa durmasın hemen gitsin. Hiç bir ülkede pazar payı türkiyedeki gibi olmaz ve doğanın kanunu boşluklar hemen doldurulur. Renault un gitmesini dört gözle bekleyen bir çok otomobil firması var.

  • eren eren26 Ocak 2012 09:37

    biz renaultun yerini yerli arabayla doldururuz .aslında bu fabrikaların türkiyede üretimide tartışılır parcalar dışardan geliyor dövüz ödüyoruz burada yaptığımız habalık tan başka birşey deyil.

  • ibrahim ilhan26 Ocak 2012 09:33

    fransa değil tüm avrupa bizim en büyük düşmanımız fırsatı buldularmı yamayacakları hiç bir şey yok kahrolsun ab birliği ve onların dostluğu biz kurtuluş savaşını kimlere karşı verdik bu itlere karşı değilmi.