E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri risk iştahı baskılıyor---

Resesyon endişeleri risk iştahı baskılıyor

Resesyon endişeleri risk iştahı baskılıyor
14 Haziran 2022 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Enflasyonist baskılara bağlı olarak merkez bankalarının agresif bir sıkılaşmaya gidecekleri ve bu durumun küresel çapta resesyona yol açabileceğine dair endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Piyasalar ABD’deki enflasyon verisi sonrasında Fed’in önümüzdeki üç toplantında (haziran – temmuz – eylül) 175 baz puan faiz artırımına gidebileceğini fiyatlarken, yarın sona erecek toplantıda 75 baz puanlık olası bir faiz artışı risk iştahındaki zayıflamayı derinleştirebilir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – ZEW Ekonomik Güveni Önem: Orta
• 15:30 ABD – ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Mevcut risk başlıkları yeni haftanın ilk işlem gününde de küresel hisse piyasalarında sert satışların devam etmesine yol açtı. Geçen haftanın son bölümünden itibaren yaşanan sert satışların ardından bu sabah hisse piyasalarında tepki alımları gözleniyor. Yurt dışına kıyasla kayıpların sınırlı kaldığı BIST-100 Endeksi dün günü %1,30 oranında kayıpla 2.510,14 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sert satışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah %1 civarında tepki alımları etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne pozitif açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,25 – 17,26 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 17,26’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki sert satışlara karşın BIST 100 Endeksi görece olarak güçlü kalmaya çalıştı. Buna karşın cuma gününün ardından dün de 2562 altında kapanış gerçekleşmesi baskının devam ettiğini gösteriyor. Bugün yukarıda referans olarak burayı takip edeceğiz. Aşağıda ise dün endeksin üzerinde kalmayı başardığı 2.500 -2.480 aralığı ilk güçlü destek bölgesi. Olası geri çekilmelerde bu bölgeden tepki alımları görülebilir. Ancak herhangi bir sebeple 2.480 altına sarkılacak ve bu seviye altında bir kapanış olasılığı doğacak olursa şubat ayında başlayan yükselen trend sorgulanacak ve satışlar çok daha sertleşebilecektir. Bu nedenle 2.480 altı bir kapanış olasılığında kısa vade için aşağı yönlü pozisyonlar daha cazip olacaktır.

Alüminyum fiyatları resesyon paniğiyle 6 ayın en düşük seviyesinde

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (14/06/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 14/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)