E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisReuters’ten TUİK’e sert cevap ---

Reuters’ten TUİK’e sert cevap

Reuters’ten TUİK’e sert cevap
07 Aralık 2012 - 10:49 borsagundem.com

Enflasyon verilerini 17 dakika erken yayınlamakla suçlanan dünyaca ünlü ajans kendini nasıl savundu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yayınladığı enflasyon verisinin 3 Aralık tarihinde Reuters haber ajansı tarafından 17 dakika önce kamuoyuna duyurulmasıyla ilgili tartışma devam ediyor.
Kalkınma Bakanlığı'nin olayla ilgili incelemesi sürerken Reuters'dan yeni bir açıklama geldi.
Cnbce.com'a yazılı açıklama gönderen Reuters sözcüsü TÜİK Başkanı'nın iddialarını reddetti.
Açıklamada, “Reuters, TÜİK‘in internet sitesinde yer alan ve kamuya açık olmayan hiçbir bilgiye ulaşmamıştır. Reuters, TÜİK’in internet sitesindeki güvenliği ya da başka koruma önlemlerini aşmak için hiçbir özel yöntem kullanmamıştır. Bunun aksini iddia eden her türlü suçlamayı reddediyoruz.” denildi.
TÜİK Başkanı Birol Aydemir, enflasyon verisini erken açıklamadıklarını, Reuters'ın özel bir robot program kullanarak veriyi alıp kullandığını öne sürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • derviş09 Aralık 2012 10:59

    ajans işini yapıyor,işi habere ulaşıp yayınlamak,suçlu olan tuik,bu olayın üstü örtülmemeli,finans aleminin en büyük suçu olan "insider" suçu var ortada,bilgiyi alan gizlemedi yayınladı,dünyaya duyurdu,önemli olan bilgiyi veren,mutlaka bulunmalı.

  • ohaaaaaaaaa- İSTİFALAR NEREDE ?07 Aralık 2012 11:57

    Reuters bu veriyi ele nasıl geçirebiliyor? istifalar beklıyorum.. demekki parası olan PARA BABALARI HABERDEN ÖNCE POSİZYON ALABİLİYOR, DEVLET VERİLERİNE ULAŞABİLİYOR? YANLIŞMIYIM ??? YANI PARAM VAR 17 DAKIKADA KOTU VERIDE MAL BOŞALTIRIM... PARA VAR 17 DAKIKA ÖNCE VERİYE ULAŞIR MAL ALIRIM... YAHU MANTIK DIŞI ?? BENCE ASIL BAKILACKA PENCEREDE BUDUR?