E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRipple ilk kez 1 doları geçti---

Ripple ilk kez 1 doları geçti

Ripple ilk kez 1 doları geçti
21 Aralık 2017 - 20:03 borsagundem.com

Piyasa değeri açısından en büyük kripto para olan Bitcoin değer kaybetmeye devam etse de, Ripple tarihi bir kilometre taşı olan 1 dolar sınırını geçti.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasa değeri açısından en büyük kripto para olan Bitcoin değer kaybetmeye devam etse de, Ripple tarihi bir kilometre taşı olan 1 dolar sınırını geçti.

Bu yıl yüzde 1000 seviyesinin üzerinde bir artış yaşamış olan en popüler kripto para bitcoin, düşüş eğilimini beşinci gününde de sürdüüyor. Pazar günü bu zamana kadar gördüğü en yüksek seviyeyi test ettikten sonra gerilemeye başlayan, bitcoin bu zirveden sonra yüzde 20 oranında değer kaybetmiş bulunuyor.

Bu rekor seviyenin test edilmesi CME'nin Bitcin vadeli işlemlerini başlattğı gün yaşanmıştı.

CME ve CBOE'nin kripto paralarda vadeli işlemlere başlamış olması, kripto paraların kurumsal yatırımcılar için daha cazip hale geleceği beklentileri doğurmuştu. Bazı gözlemciler, bu hafta yaşanan kayıpların "söylentiyi satın al, gerçekleşmeyi sat" söyleminin yansıması olduğunu dile getiriyor. Bazıları ise bunun bir teknik düzeltme olduğunu belirtiyor.

Bitcoin'in bu haftaki performansı, yatırımcıların alternatif kripto paralara olan iştahını artırıyor. Ripple bu alternatiflerden birisi olarak biliniyor ve piyasa değeri 40.23 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. Bu değer ile Bitcoin ve Ethereum'un ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Bankalar ve küresel para transfeleri için tasarlanmış olan Ripple, kripto para piyasasında diğerlerine göre daha uygun bir fiyat aralığı sunuyor.
Bu gelişmeler Ripple'ın yüzde 33.30 oranında artışla 1.07442 dolar seviyesine ulaşmasını sağladıktan sonra kripto para şu sıralarda 0.9530 dolar seviyesinden fiyatlanıyor.

Diğer kripto paralar arasında Bitcoin yüzde 5.36 oranında düşüşle 15546 dolar ve Ethereum, yüzde 2.62 düşüşle 774 dolardan işlem görüyor.
Düşüşe öncülük eden Bitcoin Cash, yüzde 18.07 düşüşle 3025.20 dolardan fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)