E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRisk alma korkusu kazanma olasılığını nasıl düşürür?---

Risk alma korkusu kazanma olasılığını nasıl düşürür?

Risk alma korkusu kazanma olasılığını nasıl düşürür?
05 Ağustos 2024 - 17:18 borsagundem.com

Finans piyasalarında risk almaktan korkmak, kazanmanın önündeki engellerin başında gelir.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İş, yaşam ve finans piyasalarında risk almaktan korkan kişilerin para kazanma olasılığı düşük olur çünkü kazanç yalnızca risk almanız durumunda gelir. Sermayeniz üzerinde hiçbir risk almazsanız sermayenizden hiçbir getiri elde edemezsiniz.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ticaret ve yatırım dünyasının en bilindik mottolarından biri olan “Risk almadan kazanılmaz” (Scared money don’t make money) harekete geçme korkusundan fırsatları kaçırmaya kadar birçok farklı olumsuz noktaya işaret ediyor.

Risk almadan kazanılmaz

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, risk almaktan korkmanın, sermayenizi büyütmenin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu öne sürüyor.

Burns, “Bir kişi parasını yatırmak veya alım satım yapmak istese bile onu kaybetmekten çok korkabilir. Oysa kazanç elde etmek isteyen biri, para kazanma şansına sahip olmak için bir şirkete veya bir pozisyona olan inancı doğrultusunda parasını ortaya koyabilmelidir” diyor.

Burns, piyasalarda risk almadan kazanç elde edilememesini 10 nedene bağlıyor…

10 neden

Eylemde bulunma korkusu hiçbir şey yapmamanıza neden olabilir, eylemsizlik yoluyla para kazanamazsınız.

Bir yükseliş trendi sırasında bir düşüşü satın almaktan korkmak, iyi bir risk/ödül oranıyla işleme girme ve yukarı doğru devam edecek bir yükseliş ivmesini yakalama fırsatını kaçırmanıza neden olur. Yeni bir trendin başlangıcında fiyatta bir kopuş satın almaktan korkmak da bir trendi kaçırmanıza neden olur.

Açık bir kazanan işlemin kaybeden bir işleme dönüşmesi korkusu, kazanan işleminizin büyük bir kar için koşmasına izin vermek yerine küçük bir karı kilitlemenize neden olur. Oysa kazanan sistemlerin çoğu karlı olmak için büyük kazançlara ihtiyaç duyar.

Para kaybetme korkusu, para kazanma fırsatı için paranızı riske atmamanıza neden olur.

İronik olarak, FOMO veya fırsat kaçırma korkusu, bir trendin sonuna yakın bir zamanda bir işleme çok geç girmenize ve zamanlamanız nedeniyle para kaybetmenize neden olabilir. Bu, para kaybetmenize neden olan eylemlere yol açan korkuların başında gelir.

Bir işlem veya yatırım hakkında yanılma korkusu, sizi hiçbir şey yapmamaya itebilir. Bu, kendinize odaklanan ve bir sistem sürecine odaklanmayan bir ego sorunudur.

Sermayenizde büyük bir düşüş yaşama korkusu, para kazanmak için olması gerekenden çok daha fazla muhafazakar bir tutum sergilemenize neden olabilir.

Çoğu korku, yönteminize olan inanç eksikliğinden veya sürecinizi disiplinli bir şekilde yürütme konusunda kendinize olan güvensizliğinizden kaynaklanır. Başarısızlıktan aşırı korkmak, para kazanmak için hiçbir karlı girişime başlamamanıza yol açabilir. Yatırım, daha çok istediğiniz bir şeyi elde etme şansı için sahip olduklarınızı ölçülü biçimde riske atmak demektir.

Amatör yatırımcıların yaptığı 7 hataAmatör yatırımcıların yaptığı 7 hata

 

Tembel yatırımcılar nereye kadar kazanabilir?Tembel yatırımcılar nereye kadar kazanabilir?

 

Ortalama yatırımcı en çok hangi hataları yapıyor?Ortalama yatırımcı en çok hangi hataları yapıyor?

 

‘Yatırımda az çoktur’ felsefesinin 5 uygulama alanı‘Yatırımda az çoktur’ felsefesinin 5 uygulama alanı

 

40 maddede bir işlemcinin anatomisi40 maddede bir işlemcinin anatomisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)