E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı güçlü kalmaya devam ediyor---

Risk iştahı güçlü kalmaya devam ediyor

Risk iştahı güçlü kalmaya devam ediyor
18 Temmuz 2023 - 08:32 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, "Yurtdışında ise ABD’de soğuyan enflasyon verileri ile birlikte risk iştahının güçlü kalmaya devam ettiğini görüyoruz" denildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Ülkeye gerçekleştireceği Körfez turu yurtiçinde sıcaklığını korumaya devam ediyor. Dün tura Suudi Arabistan ile başlanırken açıklamalara göre  Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında, doğrudan yatırım kapsamında, savunma sanayii, enerji ve iletişim alanlarında anlaşma imzalandı. Ayrıca Suudi Arabistan Yatırım Bakanı, “2030 yatırımlarımızda Türk özel sektörünün bulunmasını çok önemsiyoruz” açıklamalarında bulunarak yatırımların devamlılığına dikkat çekti. Artan bütçe açığı,  enflasyon ve zayıflayan para birimini hafifletmeye çalışırken, yatırım ve finans için “yüksek umutlar” ile Körfez turunun ikinci gününde Katar’a ve yarın ise Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Diğer taraftan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hindistan’da yapılan G20 toplantısı kapsamında dün, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’la bir araya geldi. Organizasyon kapsamında; küresel ekonomi, sürdürülebilir finans ve altyapı, uluslararası vergilendirme gibi konular ön plana çıkarıldı. Diplomatik ve siyasi gündemin oldukça yoğun olduğu son günlerde gelen haber akışlarıyla beraber Özellikle borsa İstanbul tarafında haraketliliğin sürmesini bekliyor olacağız.

Yurtdışında ise ABD’de soğuyan enflasyon verileri ile birlikte risk iştahının güçlü kalmaya devam ettiğini görüyoruz. Ancak Rusya’nın artık tahıl anlaşmasının yürürlükte olmayacağını açıklamasının ardından küresel anlamda tedirginliğin tekrar doğduğunu görebiliyoruz. Özellikle Avrupa tarafında enflasyonun daha yapışkan olması, Rusya’nın tahıl anlaşmasını bozmasının ardından gıda fiyatlarında bir artışa yol açabilir. Bu nedenle enflasyonla mücadele konusunda bazı engellerin çıkması muhtemel görünüyor.

Asya tarafında Çin’den gelen karamsar haberlerin  darbesi piyasalarda yaşanan parti havasını söndürmeye yetti. Hafta başından beri negatif seyrini sürdüren Asya’da Çin’in beklentilerden daha yavaş büyümesi dengeleri bozan etmen oldu.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi  sabah seansında %0.63 düştü. Hang Seng endeksi %1,74 düşerken teknoloji sektörü  %1,89 geriledi. Çin hisseleri ise açılış seansında %0,4 geri çekildi. Ancak Japon Nikkei  borsası ayrışarak %0,18’lik yükseliş yaşadı.

Yurt içinde TCMB konut fiyat endeksi ile Hazine ihaleleri takip edilecek.Yurt dışında ABD perakende satış verileri ile sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri öne çıkıyor. ABD’de bugün ayrıca işletme stokları ve NAHB konut piyasası endeksi verileri ile sermaye hareketliliği verilerini açıklanacak.

Günün önemli şirket haberleri 18/07/2023

 

Ons altın 1961 dolar direncini zorluyor

 

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında anlaşmalar imzalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)