E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı toparlanma kaydederken, PMI rakamları takipte---

Risk iştahı toparlanma kaydederken, PMI rakamları takipte

Risk iştahı toparlanma kaydederken, PMI rakamları takipte
01 Ekim 2020 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten: BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

ABD'de beklentilerden güçlü gelen veriler ekonomik toparlanmanın devam ettiğine işaret etti. ABD'deki teşvik paketine ilişkin iyimser beklentiler ve iyi gelen veriler küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler oldu. Teşvik paketine ilişkin görüşmeler izlenirken, salgın kaynaklı mevcut endişeler gündemdeki yerini koruyor. Bugün küresel çapta imalat PMI rakamları açıklanacak olup ayrıca yarın sonlanacak olan AB Liderler Zirvesi de bugün başlayacak.

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD'deki teşvik paketine ilişkin iyimser beklentiler ve güçlü gelen veriler hisse piyasalarını destekledi. Normalleşme adımları ve TL mevduatlardaki stopaj düzenlemesi sonrasında kur cephesindeki düşüşlerin de desteklediği BIST-100 Endeksi günü %1,96'lık yükselişle 1.145,24 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1'leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında birçok piyasa tatil nedeniyle işlem görmezken, Japonya'da işlemler teknik sebeplerle durduruldu.

Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,72 - 7,73 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,70'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Normalleşme adımları ve TL mevduatlarda stopaj düzenlemesi kur cephesinde aşağı yönlü bir seyri beraberinde getirirken, BIST-100 Endeksi kurlardaki düşüş ve yurt dışındaki toparlanmadan destek buldu. Son aylarda ana konsolide bölgesinin üst bandına denk gelen ve bir süredir güçlü bir direnç olarak takip ettiğimiz 1.141 seviyesi üzerinde bir kapanış yaşanması olumlu bir teknik görünüme işaret etmektedir. 1.141 üzerinde kalındığı sürece endekste yukarı yönlü hareketlerde 1.160 seviyesi ara direnç olmak üzere 1.180 - 1.205 bandı tekrar hedef konumunda geçecektir. Gelişmelere bağlı olarak yaşanabilecek düşüşlerde ise 1.141 - 1.135 aralığı ilk destek bölgesi iken devamında 1.123 ve 50 günlük üssel ortalama (1.109) destek olarak takip edilebilir.

Endekste yükseliş dalgası gündeme gelebilir

Küresel piyasalar imalat verilerine odaklandı

ABD teşvik paketi küresel piyasaları pozitif etkiliyor

Endekste kısa vadeli görünüm güçlendi

Dışarda risk iştahı, içeride sıkılaştırma artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)