E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahındaki artış ile birlikte toparlanmalar yaşanıyor---

Risk iştahındaki artış ile birlikte toparlanmalar yaşanıyor

Risk iştahındaki artış ile birlikte toparlanmalar yaşanıyor
01 Ekim 2020 - 09:34 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende risk iştahında yaşanan kısmi artış ile birlikte toparlanmaların yaşandığı belirtiliyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 1,96 değer kazanarak günü 1.145 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 27,6 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Gün sonunda, Bankacılık endeksi yüzde 2,94 ve holding endeksi yüzde 1,38 değer kazandı.

Avrupa borsalarının birçoğu, yatırımcıların ABD'de seçimlere ilişkin siyasi belirsizliğe ve artan vaka sayısına yönelik endişelerinin artmasının etkisiyle günü düşüşle kapattı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,53 ve Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,53 kayıpla 12.760,73 puana düştü. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,59 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,24 geriledi.

ABD'de endeksler beklenenden iyi gelen makroekonomik verilerin ve teşvik paketinin etkisiyle günü yükselişle kapandı. Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 1,20 , S&P 500 endeksi yüzde
0,83 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,74 değer kazanımı ile günü tamamladı.

Bugün, Çin Borsaları resmi tatil nedeniyle kapalı olacak.

Yurtiçinde Eylül ayı İmalat PMI verisi, TCMB toplantı tutanakları ve 01-02 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan AB Liderler Zirvesi takip edilecek. Global piyasalarda ise Almanya, İngiltere, Euro
Bölgesi ve ABD İmalat PMI rakamlarını alacağız. Ayrıca, ABD’de açıklanacak olan PCE datası yakından izlenecek.

Yeni işlem gününde, Asya seansında endeksler ve işlem gören global endeks vadeli işlem sözleşmelerinde risk iştahında yaşanan kısmi artış ile birlikte toparlanmaların yaşandığı izleniyor.

Küresel piyasalarda ABD liderliğinde iyimserlik sürüyor

Bankacılık öncülüğünde yükseliş eğilimi güçlenebilir

Risk iştahı toparlanma kaydederken, PMI rakamları takipte

Küresel piyasalar imalat verilerine odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)