E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRiskli fon milyarderi Bitcoin’e gözünü dikti---

Riskli fon milyarderi Bitcoin’e gözünü dikti

Riskli fon milyarderi Bitcoin’e gözünü dikti
03 Mart 2021 - 13:28 borsagundem.com

Milyarder riskli fon yöneticisi Daniel Loeb kripto para birimleri için “yeni ve tartışmalı fikirlere açık olmak” gerektiği ifadelerini kullandı. Loeb geride kalma korkusuyla Bitcoin’den kaçanlara da tavsiyelerde bulunuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli fon şirketi Third Point’un milyarder CEO’su Daniel Loeb kripto para piyasasını incelemekte olduğunu açıkladı. Loeb söz konusu yatırımın “yeni ve tartışmalı fikirlere açık olmayı” gerektirdiğini belirtti.

Forbes verilerine göre 3 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan milyarder yatırımcı 1 Mart tarihinde paylaştığı Twitter mesajında, “Son zamanlarda kripto piyasasını derinlemesine bir giriş yapıyorum. Bu entelektüel olarak yeni ve tartışmalı fikirlere açık olmanın gerçek bir sınavıdır” açıklamasında bulundu. Loeb açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kültürel olarak, bu çoklu evrenlerde birbirinden farklı iki dünya arasında yakın bir geçiş noktası aramaya benzer bir şekilde, kripto dünyasıyla eski arasında bir köprü oluşturarak karşılaştırıyorum. Bu entelektüel olarak yeni ve tartışmalı fikirlere açık olmanın gerçek bir sınavıdır.

“Sağlıklı bir şüpheciliği korurken aynı zamanda anlayışı derinleştirmek için Steve Jobs'un (ve ondan önce de Fitzgerald'ın) üstün zeka için gerekli olarak tanımladığı bir yetiyle ulaşmayı gerektirir: ‘zihinde iki karşıt fikri korumak ve bu iki fikrin çalışma yeteneğini sağlayabilmek.’”

Milyarder fon yöneticisinin yorumları, ABD bankası Citi Group analistlerinin Bitcoin'in tepe noktasına ulaşmakta olduğunu ve ya uluslararası ticaret için tercih edilen para birimi olarak benimseneceği ya da başka bir piyasa balonuyla karşı karşıya kalabileceğini söyleyen 1 Mart tarihli notundan sadece birkaç saat sonra geldi.

Kripto para birimlerini takip eden Coin Desk’in verilerine göre Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı geçen ayki 58.000 dolar seviyesinden 2 Mart tarihinde 48.526 dolara kadar geriledi.

Loeb, kripto varlıklara yatırım yapmamış insanların fırsatı kaçırma fikrinin üstesinden gelmeleri gerektiğini söyledi.

Milyarder konuyla ilgili paylaştığı Twitter mesajında, “Üstesinden gelinmesi gereken bir başka çatışma ise kripto partisine geç kalmanın kaçınılmaz olarak ‘yüksek bahisli bir poker masasında budala koltuğuna oturma’ durumuna yol açacağı fikriyle Bitcoin’in ana akımda benimsenmesinin hala ilk günlerinde olduğu fikrinin karşılaşmasıdır" dedi.

 

90 yaşındaki Buffett'tan 9 borsa tüyosu

 

Borsada kazanmanın püf noktası

 

Bitcoin fiyatı yine 50 bin dolar sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)