E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRob Arnott: Borsa yatırımcıları fırsatları kaçırıyor---

Rob Arnott: Borsa yatırımcıları fırsatları kaçırıyor

Rob Arnott: Borsa yatırımcıları fırsatları kaçırıyor
14 Ağustos 2024 - 13:37 borsagundem.com

Uzmanlar, yatırımcıların piyasanın el değmemiş bölgelerindeki fırsatları kaçırdığını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım efsanesi Rob Arnott, “Yatırımcılar, piyasanın en az sevilen hisselerini devrederek kazançları kaçırıyor” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Research Affiliates’in raporuna göre, endekslerden düşen hisseler, onlara bahse girmeye istekli yatırımcılar için şaşırtıcı derecede kazançlı getiriler sunabiliyor.

Endeksten düşen hisseler

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Research Affiliates’in kurucusu ve yatırım efsanesi Rob Arnott ve başkan yardımcısı Forrest Henslee, bir endeksten düşen hisselerin en az beş yıl boyunca kayda değer bir ısrarla daha iyi performans gösterdiğini yazıyor. Bir endeksten silindikten sonra iptal edilen hisseler, piyasayı yılda ortalama yüzde 5 oranında geride bırakabiliyor.

Yazarlar, “Ücretler, vergiler, harcamalar ve diğer masraflar olmadan, silinme sonrası 5 yıl için geniş bir silme portföyündeki bir yatırımcı, 2023 yıl sonunda Ocak 1991'e göre 74 kat daha zengin olabilir. Bu başarıyı sadece bir Nasdaq-100 yatırımcısı, daha yüksek oynaklık ve ‘dot-com çöküşü’nün yarattığı yürek parçalayıcı düşüşle de olsa ancak elde edebilirdi” diye yazıyor.

Gelecek 10 yıllarda bu tezi test etmek için Research Affiliates, NIXT Endeksi'nin piyasaya sürüleceğini duyuruyor. Fon, reddedilen hisse senetlerini satın alıyor ve bunları beş yıllık zaman dilimi boyunca elinde tutmayı planlıyor.

Aşırı satış ivmesi

Peki bu sevilmeyen hisse senetlerinde bu kadar istikrarlı bir şekilde üstün performans yaratan şey ne? Arnott, “Bir endeks bir varlığı kaldırmaya karar verdiğinde, esasen aşırı satış ivmesi yaratıyor” diye yazıyor.

Arnott, “Silinmeler, endeks fonu yatırımcılarının hisselerini elden çıkarmaları gerektiği için büyük bir satış baskısı yaşıyor; sonuç olarak, piyasadan silinen hisse senetlerinin temizlenme fiyatları genellikle silinme kararından önceki seviyelerinden çok daha düşük oluyor. Ve bu durum, etkileyici bir toparlanma için temiz bir sahne hazırlanmasını sağlıyor” diyor.

Bu arada, yazarlar, bir endekste iptal edilen şirketlerin yerini alan şirketlerin övünecek çok daha az şeye sahip olduğunu bulguluyor. Araştırma, ikamelerin genellikle sonraki yılda ortalama olarak mütevazı bir şekilde düşük performans göstereceğini söylüyor. S&P 500 Endeksi’ne yapılan ikame eklemelerin 1990'dan 2020'ye kadar piyasanın genelinde yüzde 1-2 oranında geride kalması bu tezi doğruluyor.

Ayrıca, bu hisse senetlerinin gelecek 10 yılda daha da yüksek performans gösterebileceğini söyleyen ikili, silinme portföyünü düşünmek için uygun bir zaman olduğunu ekliyor. Arnott, bu durumun, mevcut büyüme hisse senetleri odaklı boğa piyasasının sonunda tükenmesine ve küçük sermayeli ve değer odaklı Hisse senetlerinin daha da yükselmesine izin vereceğini savunuyor.

Başkanlık seçimi küçük ölçekli hisse senetlerini rekor seviyelere taşıyabilirBaşkanlık seçimi küçük ölçekli hisse senetlerini rekor seviyelere taşıyabilir

 

Wall Street’te ‘küçükler’ kazanıyorWall Street’te ‘küçükler’ kazanıyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

Wall Street'te teknoloji hisseleri gerilerken, küçük hisselere ilgi devam ettiWall Street'te teknoloji hisseleri gerilerken, küçük hisselere ilgi devam etti

 

Bank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecekBank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecek

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)