E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRogers: Türkiye para bolluğunu iyi yönetemedi---

Rogers: Türkiye para bolluğunu iyi yönetemedi

Rogers: Türkiye para bolluğunu iyi yönetemedi
22 Mayıs 2014 - 10:57 borsagundem.com

Yatırım gurusu Jim Rogers, global piyasalara ilişkin açıklamalarda bulundu

ABD'li Jim Rogers, gelişmekte olan piyasalar ve global piyasalar hakkında açıklamalarda bulundu. Jim Rogers, Türkiye ve Endonezya gibi ülkeierin ucuz para dönemini iyi kullanamadığını söyledi ve şunları belirtti:

"Para denizi kuruduğunda sorunlar olacak ama Japonlar para basmaya devam ediyor. Basılan para miktarının azalması piyasalarda da olumlu karşılandı. Gelişmekte olanlar bol para döneminde ekonilerde gerekli reformları yapamadı. ABD'de işsizlik hala 2008'den daha yüksek seviyede. Parasal genişlemenin etkisiyle borsalar rekor düzeyleri gördü. Türkiye'nin bütçe ve cari açığı var, ucuz para bunun için kullanılmadı yapay. Yapay bir likidite okyanusu karşımızda duruyor. Tüm büyük merkez banklarının para basmasının sonucu kötü olacak."

Yatırım gurusu Rogers, yatırımları konusunda endişelenmediğini söyledi ve yeni krize hazırlıklı olunmasını söyledi.

Rogers sözlerine şöyle devam etti:

"Yatırımların konusunda herhangi bir paniğe kapılmadım. Büyük merkez bankaları yakında faiz artırmaya başlayacak. Yapay para basma döneminin sona ermesinin ardından yeni bir kriz bizi bekliyor. Fed'in faiz artırımının 2016'ya sarkmasını bekliyorum. 2015-2016 yılında bir kriz için hazırlık yapın. Merkez bankalarının sözlü yönlendirmesi hata değil. Yeni bir krizin oluşmasıyla Fed Başkanı Yellen'in telefonu çalmaya başlayacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorumcu22 Mayıs 2014 13:20

    büyükler borsaları terkediyorsa,hisseli fonlar tüm dünyada önemli satışlar yapabilirler ki bundan bizimde etkileceğimiz kesindir..gelecek bir iki yıl borsalarda önemli realizasyonlar dönemi olabilir,çin küçülmekte,avrupa yaşlandı tüketim yok,araplar zaten bitik,rusya nanay zaten öyleyse artık borsalarda büyük realizasyonlara hazır olunmalı.

  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL22 Mayıs 2014 12:52

    cek - cak la hayat geçmiyor Mr. Rogers. Bana bugüne ait bir şeyler söyle.

  • bildim22 Mayıs 2014 11:17

    adam 365 gün 6 saat kriz çıkacak diyor. kriz çıkınca da ben bildim diyor.

  • HASAN PATRİOT22 Mayıs 2014 11:08

    FAİZ ARTIRIMI MUTLAK GELECEKTİR.SENARYOLARDA ONUN ÜZERİNE KURULMUŞTUR.BİR ÇOK SATAMAYANDA SATMAK İÇİN EN AZ PORTFÖYÜN YARISINI SATMAK İÇİN ZAMAN KOLLAMAKTADIR YAZIN HAMAL OLMAKTANSA UCUZDAN ALMAK EN GÜZELİ.....DAHA GELMEYEN KAR SATIŞLARI GELECEKTİR.BİR DE MAYIS AYI SAT UZA DERLER AMA YABANCI KURUMLAR MAŞALLAH HERALDE KAKALAMAK İÇİN AĞIRLIĞI ARTTIR DİYORLAR.