E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporRonaldinho'ya ihtiyacım yok---

Ronaldinho'ya ihtiyacım yok

Ronaldinho'ya ihtiyacım yok
15 Mayıs 2012 - 07:48 borsagundem.com

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, şampiyonluğun ardından aslan yuvası Arena'da önce BUGÜN'ü ağırladı...

* 13.'lükten 8.'liğe sürünerek gelen bir kadro vardı. Ronaldinho iyi olurdu. Ama artık şöhrete para vermek zorunda değiliz
*Play-Off'un sonuna doğru zor ayakta kaldık. İki maç daha olsa oynatacak oyuncu bulamayacaktık. Kadro derinliği sağlamalıyız
Galatasaray şampiyon olarak bitirdiği sezonun ardından nasıl bir transfer politikası izleyecek? Kimler kalıyor,. Killer gidiyor? UEFA'dan yana 'riskler' nedir? Arda Turan'ın kazandığı UEFA Kuhası ne düşündürdü? Terim'in ertelenen cezası, Galatasaray'ın 105. Maddeye dönük eleştirilerini kırdı mı? Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile Telekom Arena'da yaptığı söyleşide öne çıkan sorular bunlardı ancak bu röportajın içinde çok daha fazlasını bulacaksınız.
Aysal, keyifle okuduğunu belirttiği gazeteniz BUGÜN'ün güçlü yazar kadrosunun tüm sorularını samimiyetle yanıtladı. İşte başkanın stattaki odasında gerçekleşen röportajın soruları ve içtenlikli cevapları:
Sezon içinde Ronaldinho ismi gündeme geldiğinde bir söyleminiz oldu. 'Futbol bir şov. Bu tip oyuncular gerekiyor' dediniz ancak transfer gerçekleşmedi. Yeni sezonda bu tip oyuncuları görecek miyiz?
"Şöhretli oyuncuya karşı değilim ama artık bu tip oyunculara ihtiyacım yok. Çünkü şortuma kadar satmışım. Stadım doldu. Geçen sene olsaydı, olurdu. Takım önceki sezon 13.'lükten 8.'liğe adeta sürünerek gelmişti. Ama şimdi kemik kadromu kurdum. Üzerine görev adamı ekleyeceğiz. Şöhrete değil faydaya para veririm. Galatasaray'ın parası değerli. Borç 11 senede 20 milyon dolardan 328 milyon dolara gelmiş. Bunu 100 milyon dolar seviyesine çekmeliyiz."
Borç yükünün azalmasında umutlu musunuz?
"Çok.. 3 senelik plan yapmıştım. Ama görüyorum ki önümüzdeki senenin mart ayında mali hedef ulaşacağız. Sportif konularda şans olabilir. Ama ekonomide olmaz. Sorumlusu direkt benim. Hesabını yapar ve yoluna gidersin. Göreve gelirken para vermeyeceğimi söylemiştim. Çünkü Galatasaray değer üreten bir kurum. Niye kulübümü borçlandırayım ki."

Transferde mali kriterleriniz ne olacak?

"Transfer listemiz hazır. Ancak bunu akılcı ve ekonomik hale getirmeye çalışıyoruz. Sezon başında malum konulardan dolayı sıkıntılar yaşadık. Hem bütçe hem de zaman kısıtlığı nedeniyle kadro derinliği kuramadık. Play-Off'un sonuna doğru zor ayakta kalmamız bu sebeptendir. İki maçt daha olsaydı, oynatacak oyuncu bulamayabilirdik. Galatasaray'ın transfer yönünden eskiden aldığı dersler de vardı. Hem hocanın aldığı dersler vardı hem de bizim tedirginliğimiz vardı. Kurulan ekip bu kadar oldu. Ama hepimiz bir şeyi öğrendik; her zaman takım olma, takım hüviyetine sahip takımlar bu şekilde başarıyı yakalıyorlar. Takım ruhunu oluşturmak önemliydi. Bizdeki başarının sebebi her şeyden evvel Florya'dan başlıyor. Florya toparlandı, orada bir ruh oluştu. Biz de oraya destek verdik. Bir gün kulüp yapımız Manchester United gibi olacak."
Melo kalacak mı?
"Bu kendisine bağlı. Juventus müzakereye açık. 12 milyon eurodan bahsediyorlar. Asıl konu Melo'nun maaşı. Yılda yaklaşık 3.5 milyon euro alıyor. Biraz fedakarlık yapmalı. Takım içinde ikilik çıkarabilecek bir rakam.
UEFA "BU İŞİ DÜZELTİN" DİYECEK
*Bizim için sıkıntı olmaz. UEFA Türkiye'deki olayları iyi analiz etti. Ama bu köklü değişikleri sorgulayıp dosyayı geri yollayabilir
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, şike olaşları nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde bir sıkıntı yaşamayacaklarını umuyor. Aysal, "UEFA'nın, suçlunun yanında suçsuzun da yanmaması gerektiği konusunda fikir birliğine vardığını sanıyorum. Çünkü Türkiye'deki konuları artık tüm detayıyla biliyorlar" dedi. Ancak diğer kulüpler için durumun halen riskli olduğunu belirtti.
Sahay yansıma kriteri olmaz
"UEFA, federasyonumuzun yaptığı köklü değişiklikleri sorgulayacaktır. Muhtemelen "Bu işi bir düzeltin gelin' diyecek. Ayrıca sahaya yansımadı diye bir kriter olur mu! Işık mı ki yansıyacak. Yeni şeyler icat ettik" dedi.
Aysal, federasyon eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe'ye yardım etmeye çalıştığını da belirtti ve şunları söyledi: "Federasyon başkanı koyu Fenerli biriydi. Kulübü rahatlamak için ne kadar çalıştığını bizzat gördüm. Yiğide öldür hakkını ver. Sonradan yapılan konuşmalar haksızlıktı. Ama bağlı olduğu kurumun da kuralları vardı. Bunları da fazla zedelemeden yapmaya çalıştı. Bugünkü federasyon kuralları yıkıp aynı şeyi yapmaya çalıştı.
Fener kendi gitmedi
Aysal, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne kendi isteğiyle gitmediğini de iddia etti. "Trabzonspor kendisine güvendiği için Avrupa'ya gitme riskini aldı. Fenerbahçe'nin bir endişesi vardı ve 'Gitmiyorum' dedi. Çünkü sonra bir sorun çıkacaksa buna rağmen yurtdışına gidiyorsan çok ağır oluyor cezası. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitmeme sebebi karşılıklı mutabakatla olmuştur. O günkü federasyonun kendi başına böyle bir kararı alabileceğine ve aldığına inanmıyorum" diye konuştu
Arda için babası gibi sevindim
*Hem o hem biz kazandık. Takım birkaç isme bağlı olmaktan çıktı. Gol atmayan bir ben bir de Fatih hoca kaldı!
Atletico Madrid'le birlikte UEFA Kupası kaldıran Arda Turan da konu başlıklarımız arasındaydı. Başkan'ın yorumu şu oldu: "Arda'nın gitmesi en isabetli karardı. Hem bizim hem de onun için. o, sahsiyetini ve futbol disiplinini geliştiriyor. Biz de 1-2 futbolcuya bağlı olmaktan çıktık. Bakın işte, bir ben bir de Fatih hoca gol atmadı. Takımda kaleci dahil herkes gol attı! Ayrıca kulübüne iyi para kazandırdı. Gerçi, 12 milyon euronun şu ana kadar birkaç milyonunu aldık ama Atletico kupayı aldıktan sonra mali olarak rahatlayıp geri kalan kısmı ödeyecektir. Arda'nın bir gün geri dönerse çok mutlu olurum. Ama şimdi orada kalmalı. Babası gibi sevindim. Buradaki gençlik hataları kesinlikle affedilmeli" dedi.
TRABZON VERMEDEN BURAK'I ALMAM
Trabzonsporlu Burak Yılmaz transferi gündemdeki yerini koruyor. Aysal bu konuda ilk kez net konuştu. "Burak 36 gol atmış. Herkes şimdi onu isteyecek. Ama kulüplerle ilişkilere çok önem veriyorum. Geçen sezon benim haberim olmadan Kayserispor ile bir Amrabat meselesi gelişti. Çok üzüldüm. Trabzonspor Başkanı bana 'İhtiyacımız yok. Alın' demeden Burak'ı almam. İstenirse 5 milyon euro ödenir ve alınır ancak bu yolu izlemem" diye konuştu. İlişkilere değinmişken, sezon içinde Arena'da Rıza Çalımbay'ın yakınları ile kulüpten bir ismin yaşadığı istenmeyen diyaloğa da değindi Başkan. Aysal, "Hemen Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ı aradım. Özür diledim. Rıza hoca ve ailesini kendi locamda maça davet ettim" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)