E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRosatom heyeti Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti---

Rosatom heyeti Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti

Rosatom heyeti Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti
26 Eylül 2024 - 11:57 borsagundem.com

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un Genel Müdürü Likhachev başkanlığındaki heyet, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasına çalışma ziyaretinde bulundu.

Akkuyu NGS projesinde yer alan yetkililerle bir araya gelen Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, 1'inci ünitedeki devreye alma kompleksinin ana tesislerindeki çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Sergei Butckikh, Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin devreye alınması için yapılan hazırlıkların son aşamasında olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin devreye alınması için yapılan hazırlıkların son aşamasındayız, dolayısıyla sahadaki çalışmalar mümkün olduğunca aktif şekilde yürütülüyor. Güç ünitesinin tüm sistemleri ve parçaları kademeli olarak çalışmaya hazır duruma getiriliyor ve tasarım parametrelerine uygunlukları titizlikle kontrol ediliyor. Yıl sonuna kadar, türbin binasındaki önemli operasyonlardan biri olan türbin ünitesinin çark cihazına yerleştirilmesi gerçekleştirilecek. Bu, türbin kurulumundaki son aşamayı teşkil ediyor, böylelikle türbin ünitesi ve tüm yardımcı sistemler test için hazır hale gelmiş olacak. Devreye alma işlemine hazırlanmak, tüm proje ekibinin maksimum katılımını gerektiriyor. Bununla birlikte Rosatom, NGS'lerin hem inşasında hem de işletilmesinde güvenliği her zaman ön planda tutmaktadır. Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşası da bunun bir göstergesidir."

Rosatom, Türkiye'de ikinci nükleer güç santralini inşa edecekRosatom, Türkiye'de ikinci nükleer güç santralini inşa edecek

 

Akkuyu NGS'de 664 milyon dolarlık yerli ürün kullanıldıAkkuyu NGS'de 664 milyon dolarlık yerli ürün kullanıldı

 

Bayraktar'dan Akkuyu açıklaması! 2028'e kadar...Bayraktar'dan Akkuyu açıklaması! 2028'e kadar...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)