E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRoubini'den ABD seçimi için 'stagflasyon' uyarısı---

Roubini'den ABD seçimi için 'stagflasyon' uyarısı

Roubini'den ABD seçimi için 'stagflasyon' uyarısı
11 Ekim 2024 - 01:35 borsagundem.com

Ekonomist Nouriel Roubini, "Trump’ın ticaret, para birimi, para, maliye, göç ve dış politikasının birleşimi, Kamala Harris’in seçilmesinden çok daha yüksek stagflasyonist risk taşıyor" dedi.

Makroekonomik danışmanlık firması Macro Associates’in CEO’su Nouriel Roubini, Kamala Harris’in Başkan seçilmesinin ekonomi açısından daha iyi bir seçim olacağını savundu.

ABD’de düzenlenen Greenwich Ekonomi Forumu’nda Bloomberg’e değerlendirmelerde bulunan Roubini, Eski Başkan ve şimdiki başkan adayı Donald Trump’ın yüksek gümrük vergilerinin uygulanması dahil bazı politikaları konusunda endişelerini dile getirdi.

2008 küresel finans krizini tahmin eden Roubini “Trump’ın ticaret, para birimi, para, maliye, göç ve dış politikasının birleşimi, Kamala Harris’in seçilmesinden çok daha yüksek stagflasyonist risk taşıyor” değerlendirmesini yaptı.

Roubini Orta Doğu’da artan tansiyonla petrol fiyatlarında yükselişin de enflasyon için katalizör olacağını belirtti. Ekonomist daha önce de yüksek işsizlik, yavaş ekonomik büyüme ve artan fiyatların aynı anda gerçekleşmesi anlamına gelen stagflasyonun “kötünün de kötüsü” olduğunu ifade etmişti.

Fitch: Milton Kasırgası 50 milyar dolar sigortalı kayba neden olabilirFitch: Milton Kasırgası 50 milyar dolar sigortalı kayba neden olabilir

 

Chicago Fed Başkanı kademeli faiz indirimi bekliyorChicago Fed Başkanı kademeli faiz indirimi bekliyor

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 13 ayın zirvesindeABD'de işsizlik maaşı başvuruları 13 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)