E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRoubini'den Trump uyarısı! Piyasalar için 'son derece tehlikeli'---

Roubini'den Trump uyarısı! Piyasalar için 'son derece tehlikeli'

Roubini'den Trump uyarısı! Piyasalar için 'son derece tehlikeli'
19 Ağustos 2024 - 06:55 borsagundem.com

Ekonomist Nouriel Roubini, Trump'ın önerdiği politikaların hem ekonomi hem de piyasa için "son derece tehlikeli" bir karışım olduğunu ve nihayetinde fiyatların yükselmesine yol açabileceğini söyledi.

Deneyimli ekonomist Nouriel Roubini, "Ekonomi ve piyasa için gerçekten mantıklı olabilecek bir dizi politikası olabilir. Ancak ticaret, para birimi, para ve maliye politikaları konusunda yapmak istediklerini olduğu gibi kabul ederseniz, bu politikalar son derece tehlikeli olacaktır" dedi.

Goldman Sachs, Trump'ın Çin'den ithal edilen ürünlere %60 ve diğer her şeye %10 gümrük vergisi uygulanmasını içeren gümrük vergisi teklifinin tüketici fiyatlarını %1,9 oranında artıracağını tahmin ediyor. Ancak Trump kısa süre önce ithalat tarifelerinin %20'ye kadar çıkabileceğini öne sürdüğü için bu tahmin muhafazakar olabilir.

Moody's Analytics baş ekonomisti Mark Zandi de "asla iyi sonuçlanmayacak", "kötü bir fikir" olduğunu söyledi. Zandi, "İyi işleyen bir piyasa ekonomisinin temel taşı bağımsız bir merkez bankasıdır ve bu bağımsızlığı zedeleyecek her şey gerçekten çok kötü bir fikirdir" dedi

Nobel ekonomi ödüllü Paul Krugman da yaptığı değerlendirmede, Richard Nixon yönetiminin merkez bankasına politikayı gevşetmesi için baskı yaptığı 1970'li yıllarla karşılaştırmalar yaptı. Krugman bana "Para politikasının gerçekten ciddi bir şekilde siyasallaştığı son dönem Richard Nixon dönemiydi ve sonuçları felaket oldu. "Bu, 1970'lerin geri kalanında yanlış giden her şey için zemin hazırlamaya yardımcı olan gereksiz bir enflasyon patlamasıydı" ifadelerini kullandı.

Trump, bu kez de Fed'i diline doladıTrump, bu kez de Fed'i diline doladı

 

ABD'de iki başkan adayı Trump ve Harris canlı yayında karşılaşacakABD'de iki başkan adayı Trump ve Harris canlı yayında karşılaşacak

 

Avrupa Birliği’nin Trump planı hazırAvrupa Birliği’nin Trump planı hazır

 

Trump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecekTrump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • finans19 Ağustos 2024 09:16

    ..tir oradan  sömürgeci ekonomist

  • hortlak şemsi gol atar19 Ağustos 2024 07:56

    bu tramp çok telikeli adam.dünyayı yakacak gelirse .adam abd meclisini bastı .adam tekrar aday nasıl oldu .bu meşur aile dünyayı yöneten belliki bu kadim hırslı telikeli adamla dünyayı yeni bi kaç milar ekislterek sisteme sokacak.trap geldiğinde filmlerde gördüğümüz nükleer sonrası sefalet açlık kıtlık kin nefret olacak.bu arada 1 eylülıraklaşma bayramı kutlu ossun vi