E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuble 5 yılın zirvesine yakın---

Ruble 5 yılın zirvesine yakın

Ruble 5 yılın zirvesine yakın
16 Mayıs 2022 - 16:18 borsagundem.com

Rusya hükümeti ve Merkez Bankası'nın attığı adımlarla güçlü duruşunu sürdüren ruble, euro karşısında 2017 yılından bu yana en yüksek değerine yaklaştı.

Bugün Moskova Borsası'nda ruble yüzde 1'den fazla değer kazanırken 1 euro 65 rublenin hemen üzerine kadar geriledi ve Haziran 2017'den beri en güçlü konumuna daha da yaklaştı.

Dolar karşısında da yükselişini sürdüren ve 65 seviyesinin hemen üzerinde işlem gören ruble, Şubat 2020'deki seviyesine yeniden ulaşmak üzere.

7 Mart'ta ABD'nin Rus petrolü ve doğalgazı ithalatını yasaklamasıyla birlikte ruble, dolar ve euro karşısında tarihinin en düşük seviyelerine gerilemişti. Rusya Merkez Bankası'nın faizi artırması ve sonrasında alınan önlemlerle değer kazanan ruble, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğalgazı rubleyle satacaklarını açıklamasının ardından yükselişini hızlandırdı.

Alman devi ruble ile ödemeyi kabul etti!

 

Avusturya, Rusya'ya doğalgaz ödemesini ruble olarak yapacak

 

AB, gaz ödemesini ruble ile yapacak

 

10 şirket daha ruble hesabı açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • F peyami 17 Mayıs 2022 10:49

    Adamlar alayını dize getirdi doğal gaz ödemelerini öpe öpe ruble üzerinden ödemeyi kabul ettirdi bizimkilerde nas diyor hâlâ

  • ;(16 Mayıs 2022 19:13

    Helal olsun adamlara güzel yönetiyorlar kimseye bağımlı değiller Birde bize bak Emekliye memura işçiye asgari ücretliye zam Sonra herşeye zam hiç.yapma daha iyi

  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 18:11

    Rusyaya dış güçlersaldırıyor. abd, ingiltere, fransa, almanya, kanada, avrupada onlarc aülke saldırıyor... rusyadan enerji alımlarını yarısı durdurdu. ABD rusların paralarına el koydurttu. rus zenginlerin mallarına el konuldu. rusların merkez bankası ve özel bankaların parasına el konuldu... ruslara 7 düvel saldırıyor. Merkez bankalarına çok dikkat ettim. 1 kere bağımlı imajı vermedi. Putin merkez kasasına 1 cümle karışmadı. Bunca dış güçlerin saldırısı ve ukrayna-rus savaşı olduğu halde TL den kıymetli paraları var... nasıl oluyor ? eee bize kim saldırıyor da enflasyon ve eriyen TL ile sürünüyor ücretli emekli öğrenci ? :D Allah akıllı fikirli yönetici nasip eylesin. Bilgili alanında uzman helal süt içmiş ünvanlar nasip eylesin tv lere , meclisimize, yöneticilerimize ben böyle düşünüyorum.

  • Hehe16 Mayıs 2022 16:42

    Kimsenin iplemedigi bir para ama degerli kime gore o parayla bir yurt disina cikin ne ise yaradigini gorecekte ruscuklar

  • VATANDAS16 Mayıs 2022 16:34

    neden sadece tR halkina sanal alemin satilmislari ustunden dolar pazarlandi ? ve coin copleri? neden diye sorana kadar sizi enf la duzer ayni ceteler