E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarRus bankalar İngiliz şirket istiyor---

Rus bankalar İngiliz şirket istiyor

Rus bankalar İngiliz şirket istiyor
27 Kasım 2010 - 15:26 borsagundem.com

Rusya Maliye Bakanı Alexei Kudrin, Rus bankalarının İngiltere'de finansal şirketleri satın almayı düşündüklerini söyledi

Rus Bakan, İngiltere İşletmeler Bakanı Vince Cable ile dün bir görüşme gerçekleştirdi. Alaxei Kudrin yaptığı açıklamada "Aralarında VTB'nin de yer aldığı bankalarımız, İngiltere'de büyük finansal şirketler almakla ilgileniyorlar" dedi. Devlet kontrolündeki VTB, Rusya'nın ikinci büyük bankası konumunda bulunuyor.

Cable, Rusya'ya büyük bir heyacanla geldiklerini ifade ederek, "Buraya büyük bir delegeyle (hepsi İngiltere'den) geldim. Biz bundan sonraki süreçte Rusya ile olan ticaretimizi geliştireceğimize inanıyoruz" dedi. Bakan ayrıca, yatırımlarını ve işbirliklerini artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Cable, ziyaretini 40 işletmenin temsilcisiyle gerçekleştirdi. Bu işletmeler arasında British Airways, Rolls Royce ve Barclays da bulunuyor.

İngiltere'nin Rusyadaki yatırım tutarı 17 milyar doları buluyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)