E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus basını kritik zirveyi böyle gördü!---

Rus basını kritik zirveyi böyle gördü!

Rus basını kritik zirveyi böyle gördü!
03 Nisan 2018 - 10:55 borsagundem.com

Rus basını, bugün gerçekleşecek olan büyük zirveyi manşetten gördü. Putin’in yeniden seçildikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yaptığını yazan da var, Erdoğan’ın siyasi portresini manşete çıkartan da…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Türkiye’ye geliyor. Erdoğan, Beştepe’de Putin'i resmi törenle karşıladıktan sonra, iki lider video konferans yoluyla Akkuyu Nükleer Santrali Temel  Atma Töreni'ne katılacak. Daha sonra yapılacak baş başa görüşmenin ardından da, ortak basın toplantısı düzenlenecek. Son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin onuruna resmi akşam yemeği verecek. Rus basını, bu kritik ziyareti manşetten gördü.

İlk yurtdışı ziyaret Türkiye’ye

Rusya’nın TASS haber ajansı, 2017’de iki liderin 8 kere yüz yüze ve 20’den fazla kez de telefonla görüştüğünü belirtti. 18 Mart’ta Rusya’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimini kazanan Putin’in, tekrar seçildikten sonra ilk yurtdışı ziyaretinin Türkiye’ye olacağı vurgulandı.

TASS, 4 Nisan'da iki lidere İranCumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de katılarak üçlü zirve yapacağını da hatırlattı.

Akkuyu ve domates ihracatı

Izvestia, Polit.ru gibi pek çok önde gelen mecranın odak noktası, 'stratejik' vurgusuyla birlikte Akkuyu Nükleer Santrali oldu. Kommersant gazetesi, Türkiye'nin Rusya'ya domates ihracatının da iki lider arasındaki gündem maddelerinden biri olacağını ifade etti. 

Pravda’nın manşeti, Erdoğan portresi

Sovyetler Birliği döneminin resmi gazetesi Pravda, internet sitesinin İngilizce versiyonunda manşete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anlatan yazıyı koydu. Bu yazıda, Erdoğan’ın siyasi geçmişi yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Jale03 Nisan 2018 12:44

    Komumistn ruslar turkiyenin en buyuk dostudur. Komunizm ile akp nin ideolojileri cok uyumlu. Hristiyan abd yerine ateist rusya daha iyidir.