E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus hisseleri yaptırımla düşüşte---

Rus hisseleri yaptırımla düşüşte

Rus hisseleri yaptırımla düşüşte
21 Temmuz 2014 - 11:08 borsagundem.com

Rusya hisseleri ve tahvilleri, Putin'in üstündeki 'Malezya uçağı baskısının' artmasıyla geriliyor

Rusya hisse senetleri ve tahvilleri, devlet başkanı Vladimir Putin'in üzerindeki Malezya uçağının düşürülmesinin sebep olduğu uluslararası baskının artmasıyla, değer kaybediyor.

Gösterge Micex Endeksi, Moskova'da 10.08 itibariyle yüzde 0.8 kayıpla 1.411,01'e düşerek, geçen haftanın kayıplarını sürdürdü.

OAO Aeroflot hisseleri yüzde 1.6 gerilerken, Şubat 2027 vadeli ruble tahvilleri de düştü ve buna bağlı olarak, tahvil faizi 10 baz puan yükseldi. Tahvil getirisi böylece yüzde 9.14 ile 7 Mayıs'tan bu yana en yükseğe çıktı. Avrupa gösterge petrolü Brent vadelileri, Londra'da fazla değişmeyerek varil başına 107.25 dolar oldu. Ruble dolar karşısında yatay bir seyirle 35.1320 dolardan işlem gördü.

ABD ve Avrupa, Putin'i Ukrayna konusunda geri adım atmaya çağırıyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki Rus yanlılarının uçağı düşürmede kullandıkları füzeyi Rusya'dan tedarik ettiklerine dair delil bulunduğunu söyledi. Öte yandan Putin ise, Malezya uçağının düşürülmesinden Ukrayna hükümetini sorumlu tuttu.

Enclave Capital yöneticisi Gabriel Borenstein ''Putin'in bu trajediyi reddetmemesi halinde Rusya'ya çok ciddi yaptırımlar uygulanabilir. Rusya ekonomisi ciddi bir baskıyla karşı karşıya kalabilir'' yorumlarını yaptı.

Rus varlıklarında yatırım yapan ABD ETF'leri geçen hafta gelişen piyasalardan gerçekleşen ciddi sermaye çıkışlarına öncülük etti. Bloomberg'ün derlediği verilere göre, Rusya odaklı ETF'ler 18 Temmuz'a kadarki 5 günde 28.54 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)