E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus Senatör: ABD artık dünyaya hükmedemeyecek---

Rus Senatör: ABD artık dünyaya hükmedemeyecek

Rus Senatör: ABD artık dünyaya hükmedemeyecek
12 Nisan 2020 - 14:01 borsagundem.com

Rus Senatör Aleksey Puşkov, yeni tip korona virüs pandemisinin ABD’nin dünya hegemonyasının geçmişte kaldığını teyit ettiğini belirtti.

Rus Senatör Aleksey Puşkov, korona virüs salgınının ABD’nin dünya hegemonyasının geçmişte kaldığının bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Daha önce South China Morning Post gazetesinde yayınlanan bir makalede, korona virüs pandemisinin sona ermesinin ardından stratejik, askeri ve ekonomik açıdan en güçlü olan Rusya, Çin ve ABD’nin dünya düzenini yeniden şekillendirecekleri belirtilmişti.

Haberi Twitter hesabından değerlendiren Puşkov, “Çin’de pandemi sonrasında dünyayı ABD, Çin ve Rusya’nın şekillendireceği düşünülüyor. Evet, bu büyük üçgen belirleyici rolde olacak. Ancak ABD’nin dünya hegemonyası ile ilgili iddialarından vazgeçmesi gerekecek. ABD’nin elit kesimi buna hazır değil. Fakat pandemi bunu teyit etti, bu hegemonya geçmişte kalıyor” ifadelerini paylaştı.

Daha önce ABD'li Senatör Lindsey Graham, Çin'in salgın nedeniyle Amerikalıların ölümlerinden ve ülkedeki işsizlikten sorumlu olduğunu, bu nedenle Çin'in çok sert bir şekilde cezalandırılması gerektiğini, böylece bunun gelecekte caydırıcı bir rol oynayacağını ifade etmişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .13 Nisan 2020 03:42

    Vay hele dünya zalimlerin eline düşmüş ALLAH virüsü boşuna göndermedi zalimin hakkından virüs gelir

  • EKRİST12 Nisan 2020 18:38

    bu virüsü üretip dünya ya aynı anda piyasaya sunan ve her türlü şeytanlıkların altına olan ve abd yi kullanan büyük güç arkasında varkan abd batmaz.bir anda abd tüm dünya yı virüs ile kitledi.abd, rusya , çin ingiltere fransa tüm kafirleri Mehti nün dünya ya gelmesi ile hepsi yok olacaklar yoksa kimse yok edemez bunları.

  • Ankara 12 Nisan 2020 18:20

    Amerikan ölu var ama İsrail bakın İsrail ölu kaç kişi Amerika yavrusu İsrail

  • Derk12 Nisan 2020 20:39

    İsrail yavrusu amerikan

  • Sosyolog12 Nisan 2020 18:04

    Ortaya adaletli bir hukuk sistemi, paylaşımcı bir ekonomi modeli, dinsel ve etnik gruplara eşitci haklar sunmayan politik partilerin savunucuları amerikayı İngiltereyi şunu bunu sürekli suçlamasının anlamı yok. Sanki kendileri doğrucu dürüstler, sanki kendileri sömürücü ve emperyalist değiller. En ilkelini kendileri yaparken, onu bunun yediği haltları göstererek suçlamalarda kınamalarda bulunmak ile sadece kedilerini haltlarını örtmeye çalışmaktan başka bir anlamı yok

  • Eco12 Nisan 2020 17:56

    Çin Rusya Amerika herseyi parselleyecek. Avrupa birliği aşama aşama çökecek, Euro asllak bullak olacak

  • akın12 Nisan 2020 16:50

    Dünyaya Abd değil şeytani görünümlü akıl hükmetmeye çalışıyor.

  • pazarci12 Nisan 2020 15:43

    hepinizin cani ceheneme

  • Mehmet12 Nisan 2020 15:36

    Rusların rüyası. . Demek ki onlar da böyle mutlu oluyorlar. Ac davuk rüyasında Mısır ambarı görür misali. Abd IMF eliyle bütün ülkeleri kendisine borclandirdi. Bu puskov denen adamı bizim reis muhtar bile yapmaz.

  • Uyan12 Nisan 2020 14:57

    Abd batacak ekonomi çökecek diye diye gündemi iyi meşgul ettiniz.... en büyük 8 abdli milyarderin serveti insan ırkın yarışına sahip olduğu servete denk ...Abd batacak öylemi

  • Juan gearro12 Nisan 2020 14:54

    Rusya abd ye ambargo uygulayınca ABD batıyor mu hayır ama tersi olunca Rusya can çekişiyor. Rusya'nın dünyaya hükmedecek donanımı yok. Çin daha etkili

  • KERİM12 Nisan 2020 14:31

    ACABA  ...ABD ÜLKESİNE DÖNÜNCE ÇİN NE YAPACAK