E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRus şirketler dolardan kaçıyor---

Rus şirketler dolardan kaçıyor

Rus şirketler dolardan kaçıyor
08 Ağustos 2014 - 07:31 borsagundem.com

Batının yaptırımları, Rus şirketlerini, ABD dolarını terk etmeye itiyor

AB ile ABD’nin Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımlar doları vuruyor.  Yaptırımlar sonrası bazı Rus şirketleri paralarının bir kısmını Hong Kong dolarına yatırıyor.  Star'ın haberine göre, Rusya’nın en büyük ikinci kablosuz operatör şirketi MegaFon, 1.3 milyar dolar nakit rezervinin yüzde 40’ını Hong Kong dolarına yatırdı. Diğer Rus şirketleri de bunu izleyebilir. Rus zenginlerinin de paralarını Singapur, Dubai ve Hong Kong bankalarına aktardığı kaydediliyor. Rus şirket ve zenginlerinin yatırımların etkisini azaltmak için Hong Kong dolarına olan taleplerinin uluslararası dolaşımda, ABD dolarının etkisini azaltacağı ve farklı para birimlerinin dünya ticaretinde kullanıma başlanacağı yorumları yapılıyor.

Hava sahası tehdidi

Rusya, yaptırımlara karşı karşı atağa geçti. AB’deki havayollarının Asya seferlerinde kullandığı Sibirya hava sahasını kapatmayı düşünen Rusya, AB havayolları şirketlerini cezalandırmayı hedefliyor. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev  ise AB, ABD, Kanada ve Norveç’den gıda ürünü ithalatını yasaklandığı açıkladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)