E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar ABD'nin planını deşifre etti: Türkiye'ye böyle engel olacaklar---

Ruslar ABD'nin planını deşifre etti: Türkiye'ye böyle engel olacaklar

Ruslar ABD'nin planını deşifre etti: Türkiye'ye böyle engel olacaklar
06 Ağustos 2019 - 17:54 borsagundem.com

Rus uzman Tatiana Şuvalova, ABD'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarını engellemek için hava sahasını kapatacağını öne sürdü.

Rus haber ajansı Sputnik'te Tatiana Şuvalova imzasıyla yayınlanan analiz haberde, “ABD, Türkiye'nin eylemlerine karşı koyacak, özellikle de Türkiye'nin bu bölgede hava kuvvetlerinden yararlanmasına engel olmaya çalışacak. Onlar Suriye'den çıkma niyetinde değil” denildi.

Tatiana Şuvalova imzasıyla yayınladığı görüş'te, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine topçu saldırıları veya özel timler eşliğinde operasyon düzenleme ihtimaline dikkat çekti.

Ön adı verilmeyen Rus uzman Yevseyev'in görüşlerine dayandırılan yazıda, ABD'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarını engellemek için elinden geleni yapacağı iddia edildi.

"Türkiye'nin hava kuvvetlerini kullanılmasına engel olunmaya çalışılacak"

Yazıda dikkat çeken bir başka husus ise, ABD'nin YPG'yi yalnız bıraktığı iddiası oldu. Konuşla ilgili, Rus uzman Yevseyev'in şu iddialarına dikkat çekildi: "YPG/DSG, Amerikalılardan destek bekliyordu ama ABD onları yalnız bıraktı. Şimdi de söz konusu Kobani olabilir. Kobani, DAEŞ'e karşı mücadele konusunda büyük deneyime sahip, DAEŞ'e karşı savaşta çok zor dönemde geçti. ABD, Türkiye'nin eylemlerine karşı koyacak, özellikle de Türkiye'nin bu bölgede hava kuvvetlerinden yararlanmasına engel olmaya çalışacak. Mesele şu ki ABD bu bölgelere ilgi duyuyor. Onlar Suriye'den çıkma niyetinde değil. Sadece gidişin imitasyonunu yapıyorlar ve bununla bölgeye İngiliz ve Fransızları çekiyorlar."

“ABD vazgeçmek istemiyor"

Aynı Rus uzman, ABD'nin Türkiye'nin bölgeye yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirmesinin önüne geçmeye çalışacağını öne sürdü ancak TSK'nin nokta atışlarına engel olamayacağı tezi ortaya atıldı. Rus uzman, görüşünü şöyle sürdürdü: "Bunun sonucu DSG, güçlerini Deyr ez-Zor'dan çekebilir. ABD, Türkiye'yle ilişkileri tamamen bozmak istemiyor, onsuz da iyi olmaktan çok uzakta. Ama aynı zamanda YPG/DSG'yi de bırakmak istemiyorlar. Çünkü bu, ABD'nin bölgede desteksiz kalacağı ve Suriye'deki etkisini kaybedeceği anlamına gelir. Topçu saldırılar, özel timlerin bu bölgeye operasyonları olabilir, çünkü bu bölgeden tehdit devam ediyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim07 Ağustos 2019 00:58

    Afrinde her yeri kostebek gibi kazmislar silah ve terorist yigmislardi.ne oldugunu gorduk

  • İncirlik, Kürecik durduğu sürece06 Ağustos 2019 23:15

    Esip gürleyenlere, Rusyanın gaz vermesine gülüp geçin! ABD izin vermeden Fırat'ın doğusunda tuvalete bile gidemeyiz.

  • Sait07 Ağustos 2019 00:59

    Rusyada gaz vermese bis yapacagimiz yok

  • mehmet06 Ağustos 2019 22:59

    çuvalın hesabı sorulacak...

  • belirsizlik06 Ağustos 2019 22:53

    amerika bizim müttefikimiz bir savaş olsa conilerin arkasını kollayacağız fakat gel gör ki bizim güvenliğimiz söz konusu olunca açıkça düşmanlık ediyorlar. Artık gerçekleri görelim.

  • CEMAL BABASIİMAM06 Ağustos 2019 22:34

    bizimkiler gözünü karattılar her şeye rağmen her türlü olumsuzluklarıda hesap ederek her şeyi yapacaklardır.abd nin bunu yapacağıda hesaba katılmıştır.fakat abd ye bu yol ve su, elektrik olarak dönecektir.cezası kesilir galiba.abd şuan kudurmuş ve bir çıkmaz içerisinde ve çaresizliği yaşamakta.çünkü Türkiye yi artık kontrol edemeyeceğini ve elinden uçup gideceğini anladı.

  • HALİL TÜRK06 Ağustos 2019 22:30

    eğer abd bunu yapar ise Türkiye de abd ye karşı yaptırımlara başlar.incirliği, kürecik ve hava sahasını abd ye kapatır.abd bunları göze alamaz.heleki bizimle karşı karşıya gelemez.nato resmen su almaya başlar dünya ya rezil olur.rusya zaten pusuda bekliyor ki abd Türkiye kayıp etsin onun bozluğunu ben doldurayım diye.abd bunu göze alamaz.

  • Ryu ken 06 Ağustos 2019 21:13

    Bişe olacağı yok. Abd askeri orda olduğu sürece kafasına göre harekat yapamaz.

  • Kerim06 Ağustos 2019 20:10

    Bir savasta hava gucu ne kadar guclu olursa olsun son sozu kara kuvvetleri soyler orada son sozu soyleyip noktayi koymaya gidecez.oradaki teroristler bizim askerlerimizin egitim materyalidir.bizde zaman cok istefigimiz kadar bekleriz.yeterince guclendikten sonra gerehini yapabiliriz karsi taraf tasima suyla ayakta duruyor.5-10daesli gelince ne olduklarini gorduk.oralari terorisylere daesliler verdi.almasini biliriz

  • Kara harekatı06 Ağustos 2019 19:18

    2. Dünya savaşı gibi bir harekat olacak. Demedi deme ibrahim. 15 000 leş alınacak.

  • Kamil06 Ağustos 2019 18:42

    Dibimizdeki sınır topraklarda hava sahasını kapatmak hiç doğru bir karar değil. Yanlış bir karar. Türkiye nin sınır güvenliği en doğal hakkıdır. ABD yine safını belli ediyor gibi. Ancak bu 30 kilometrelik topraklarda temizlik yapmak için engel oluşturmuyor bize. ABD müttefik dediği ülke yerine başka şeyleri tercih ediyor gibi görünüyor. Çok sayıda asker göndererek iyi bir temizlik lazım. Gücümüz de ortaya çıkmış olur. ABD yanlış lardan dönmeli diyorum.

  • Malatyalı 06 Ağustos 2019 18:37

    Düşman abd köpeklerini conileri cehenneme gönderelim

  • Ahmet Kara 06 Ağustos 2019 18:31

    Ülkem için,tüm güvenlik güçleri ıçın dua ediyorum. Rabbim onlara yardım etsin.Onlar cephelerde olmasa elin sünnetsizleri bacılarımıza, analarımıza eşlerimize musallat olurlar ...Nenem derdi ki..Gavur çok zalım

  • VS06 Ağustos 2019 18:08

    BİRKAÇ CONİ GEBERTMEDEN BU İŞ ÇÖZÜMLENMEZ.

  • Hasan Aydın06 Ağustos 2019 18:21

    Mesele, bir kaç coni gebertmek değil o gebertilen conilerden sonra ülkeye yapılacak ambargoda hükümete ne kadar destek vereceğindir