E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Ruslar bir banka daha alacak'---

'Ruslar bir banka daha alacak'

'Ruslar bir banka daha alacak'
11 Haziran 2012 - 08:45 borsagundem.com

İlker Aycı, bir Rus bankanın daha Türkiye’ye giriş yapmak için harekete geçtiğini söyledi

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye’nin son dönemde yabancı yatırımcılar açısından finans alanında öne çıktığını belirterek, Rus Sberbank’ın Denizbank’ı almasının ardından bir Rus bankanın daha Türkiye’ye giriş yapmak için harekete geçtiğini söyledi.Aycı, ismini vermediği bankanın satın alma için görüşmelere başladığını ve görüşmelerin belli bir aşamaya geldiğini kaydetti. Çok yakın bir zamanda satın almanın sonuçlanmasını beklediklerini anlatan Aycı, Çinli ve Japon bankaların da Türkiye ile ilgilendiğini dile getirdi. Aycı, “Bankalar genelde kendi ülkelerinden gelecek yatırımcıyı finanse etmek için bir ülkeye giriyor. Yani bu ülkelerden başka yatırımların da gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Duygusal görüyorlar
Aycı, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s’un (S&P) Türkiye’nin görünümünü pozitiften durağana çevirmesi ve arkasından gelen tepkileri de değerlendirerek, “Bize ‘duygusal tepki veriyorsunuz’ dediler, İtalyanları gördük, S&P’yi basıp sorguladılar” dedi. Aycı, notun yatırımcıları etkileyip etkilemediği konusunda ise şunları söyledi: “Her yıl zar atıyorlar, fal bakıyorlar ve ‘Türkiye bunu yönetemez’ diyorlar, ancak rakamlar bu falın tam tersini söylüyor. Bizim konuştuğumuz yabancıların hiçbiri notu sormadı. Ama bazı büyük gruplar var ki, belli bir notun altına yatırım yapmıyorlar yönetim kurulu kararıyla, belki de bunlar engelleniyor. Bu yıl ilk çeyrekten sonra yatırımlarda bir durgunluk oldu ama son çeyrekte sıçrama bekliyoruz, yabancı yatırımda 16 milyar doların altına düşmeyiz.”
İlaç sektörü biyoteknik fuarında boy gösterecek
BU yıl Türkiye’nin ilk kez ABD’nin Boston kentinde 18–21 Haziran arasında gerçekleşecek 2012 BIO International Convention’a katılacağını belirten İlker Aycı, şu bilgileri paylaştı: “Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile 25 binin üzerinde ziyaretçinin geldiği etkinliğe 17 kurum ve kuruluşla katılacağız. 60’dan fazla ülke katılıyor bu fuara. İlaç firmalarından Abdi İbrahim’den Nobel İlaç’a pek çok şirketin üst düzey temsilcileri olacak. İkili temaslar yapılacak. ABD’li ilaç şirketi Amgen’in Mustafa Nevzat’ı alması gibi başka ortaklık ya da satın almalar için de bu fuarda kapılar aralanabilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)