E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuslar dolarlarını satıyor---

Ruslar dolarlarını satıyor

Ruslar dolarlarını satıyor
09 Temmuz 2024 - 08:29 borsagundem.com

Rus Standart Bankası tarafından açıklanan verilere göre, Rusların haziranda dolar satışları, alış rakamlarının üzerinde seyretti.

Rusya’da haziran ayında vatandaşlar, nakit ve nakit olmayan dolarları satın almaktan daha fazla sattı.

Rus Standart Bankası tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, haziran ayında nakit dolar satışları, alışlardan yüzde 10 daha fazla gerçekleşti. Aynı dönemde, nakit olmayan dolar satışları ise yüzde 20 oranında artış gösterdi.

Banka yetkilileri, mayıs ayına kıyasla nakit olmayan döviz değişimine olan ilginin arttığını belirtti. Haziran ayındaki döviz işlemlerinin yüzde 90’ı fiziksel olarak gerçekleşirken, yüzde 10’u çevrim içi platformlarda yapıldı. Toplam işlem hacmi açısından da fiziksel döviz değişimi, çevrim içi işlemlerden yüzde 93 daha fazla gerçekleşti. Haziran ayında doların euroya dönüştürülme sayısı, euroya kıyasla 2,2 kat daha fazla oldu.

Haziran ayında ortalama bir döviz değişim işleminin tutarı dolar için 478 dolar, euro için ise 625 euro olarak kaydedildi. Euro işlemlerinde ise fiziksel olarak yapılan alımlar, satışlardan yüzde 15 daha fazla olurken, çevrim içi Euro satışları alımlardan yüzde 7 daha fazla oldu. (Gazetemru)

Rusya'nın dost ülkelere benzin sevkiyatı yüzde 70 gerilediRusya'nın dost ülkelere benzin sevkiyatı yüzde 70 geriledi

 

Rusya'da günlük yuan takas hacminde rekorRusya'da günlük yuan takas hacminde rekor

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlarAB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)