E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRusya AB ve ABD şirketlerini zora sokuyor---

Rusya AB ve ABD şirketlerini zora sokuyor

Rusya AB ve ABD şirketlerini zora sokuyor
08 Mayıs 2014 - 08:03 borsagundem.com

Rusya'ya yönelik endişeler Avrupa ve ABD şirketlerini etkilemeye başladı

Avrupa ve ABD'de bankacılık sektöründen meşrubat sektörüne kadar pek çok şirket iş kayıplarından Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik hareketlerini ve Rusya'nın buna bağlı olarak bozulan ekonomisini sorumlu tutuyor.
 
Avrupa'da Rusya'dan etkilenme düzeyi diğer bölgelere oranla çok daha yüksek. Fransız Bankası Societe Generale SA dün yaptığı açıklamada ilk çeyrek karının yüzde 13 oranında gerilediğini ve Rusya'daki faaliyetlerinden 525 milyon euro tutarında bir varlık 
değer kaybı yaşandığını duyurdu.
 
Carlsberg A/S ve Imperial Tobacco Group PLC Rusya'daki satışlarınıın geirlediğini ve Ruble'de yaşanan değer kaybının gelirlerini azalttığını ifade ettiler. 
 
ABD'de tüketiciye yönelik faaliyet gösteren çok uluslu şirketler ruble'deki sert düşüşten etkilendiklerini bildiriyor. Bu şirketler makyaj ürünlerinden ilaca kadar yayılan alanlarda satış yapan şirketlerden oluşuyor. Uydu yayınları operatörlerinden finansal kurumlara kadar bazı şirketler de ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan direk olarak etkileniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)