E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya 'affetmeyiz' dedi!---

Rusya 'affetmeyiz' dedi!

Rusya 'affetmeyiz' dedi!
13 Aralık 2015 - 09:27 borsagundem.com

Sınır ihlali yapan ve uyarılara yanıt vermediği için düşürülen Rus uçağı nedeniyle yaşanan kriz sürüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen konferans sırasında Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentino Matviyenko ile bir araya geldi.

Matviyenko görüşmeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada yine özür istedi. Matyivenko, Türkiye'nin iki ülke arasındaki güven duygusunu yeniden kurmak için Rusya'dan özür dilemesi gerektiğini savundu, "Rusya ve Türkiye arasında bu tür bir krizin çıkmasından dolayı biz suçlu değiliz. Türkiye Rusya'ya karşı agresif tavır sergiledi, bu bir suçtur. Bu sebepten dolayı Rusya Devlet Başkanı tüm değerlendirmeleri yaptı." dedi.
 
Rusya'nın Türkiye'den yaşananlarla ilgili düzgün bir cevap beklediğini belirten Matviyenko, "Dışişleri Bakanlığı ve diğer kanallardan temaslar kuruluyor. Ne Rusya ne de Türkiye Rus-Türk ilişkilerinin kötüleşmesini istemiyordur" diye konuştu.
 
TÜRKİYE DÜZGÜN TEPKİ VERMEDEN AFFEDEMEYİZ
 
Matviyenko şu şekilde devam etti:
 
"Kim saldırdıysa onun sorumluluğu üstlenmesi gerek. Umarım, Türkiye yönetiminin yaşananları düzgün bir şekilde değerlendireceği ve Rusya'dan yaşananlardan dolayı özür dileyeceği zaman gelir. Güven duygusunun geri gelmesi ve ilişkilerin kurulması gerek. Rusya dışında BDT ülkelerindeki partnerlerimizde bu konudan dolayı endişeli ve kimse fazladan kriz istemiyor. Zaten dünyada birçok şey oluyor. Türkiye düzgün bir tepki vermeden yaşananları affedemeyiz. Her halükarda bu iki ülke ilişkilerinde ciddi ve büyük bir yara olarak kalacak. Fakat başka yollar bulunulmalı"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Temel14 Aralık 2015 00:26

    Ula Putin sen nasul adamsın pilotun var İngilizce bilmeyi uçağın var başka uçakla haberleşemeyi UFO mıdır la bu cetler sora vay duşti yav belki kendini furdi senin cet

  • Cüneyt13 Aralık 2015 22:33

    Uçağı düşürmemeliydik. Tüm sorun yaşadığımız komşularımıza bir yenisini hatta en güçlüsünü ekledik. Bu ne viçim bir dış politka?

  • kitap13 Aralık 2015 22:00

    abd koridoru.... Mehmet ali güler okumanızı tavsiye ederim burada boş muhabbet yapmayın

  • sami13 Aralık 2015 21:23

    tamirciler göreve başamış onarma peşindeler

  • x-men13 Aralık 2015 19:30

    Bizde kimyasal silah vs. Yapalım. Belkide vardır. Bunlar emperyalist ulkeler..ABD nin yansimasi bunlar. Ve bu zaman da bir ulke ne kadar gucluyse o kadar cok insan oldurmek zorundadir... Kimse gercekleri gözardı etmesin...

  • x-men13 Aralık 2015 19:26

    Resmen kapana cekmeye calisiyor bu ruslsr. Tahrik ediyorlar. Plan ucak düşürmeden önce kurulmuş. Biz Türküz... Aynı şeylere 2.kez gelmeyiz. Merak eden Rusyanın tarihine baksin da ne Kadar katliammm yapmis, soykirim yapmis gorsun... Bunlar Rusyada krallik kurmus. Sirayla baskan oluyorlar.. Bu saatten sonra millet bunlari biraz zor secer... Naş Naşşş....

  • ALİ Demir13 Aralık 2015 18:55

    Özür dile özür dile ya önce siz bi özür dileyiz.Çünkü sınırı ihlal eden sizsiniz önce Rusyanın özür dilemesi lazım..Özür dileriz yanlışlıkla hava sahanızı ihlal etti deyin arkasında Türkiye de özür dileyecektir.Hatta uçağınızın parasınıda ödeyecektir.10 defa uyarmamıza rağmen uçağınızı angajman kuralları çerçevesinde düşürdük özür dileyecektir.

  • ibrahm ozel13 Aralık 2015 17:35

    rusya ne kadar bize gerekli ise en az o kadar bizde gerekliyiz uzatmaya gerek yok üzgünüz dedik kabul edin uzatmayın durmadan çocukluk yapmayı bırakın

  • YILMAZ13 Aralık 2015 13:26

    nato ülkelerinin sınırlarını 400 defa ihlal etti,hiç biri uçak düşürmedi biz düşürdük..şimdi rusyanın peşinden dolaşıp durmayalım..yakışmaz bize dik duralım diklenmeyelim..

  • suriyeyi birak...13 Aralık 2015 12:49

    Ulken bitmis ekonomik kriz olmus..pkk yi doldurdun suriyelileri doldurdun...biz yemeye ekmek bulamiyoruz...agzimiz aclik kokuyor...issizim 3 aydir...istikrar istikrar diye oy istedin...verdim...haram olsun..

  • Hamza13 Aralık 2015 10:54

    Süleymaniyede bizimkilerin başına çuval geçirdi amerikalılar, kasten saldırdılar... Özür dilendimi? yoook. Peki sen benim sınırıma gireceksin ben vurunca da özür dileyecekmişim. Hadi ordan. Arkadaşlar işin özü güçlüysen istediğini yaparsın........

  • kustah ruslar13 Aralık 2015 10:34

    Eyyy kustah , kalles, adaletsiz, insafsiz rus milleti ucaginizi zevk icin mi dusurdu Türkiye, günlerce ve yüzlerce defa uyarildiniz, kimi kandiriyorsunuz, esas amaciniz baska, ulkemizde gozunuz var , ama gozunuz cikacak