E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya banka kurtarıyor---

Rusya banka kurtarıyor

Rusya banka kurtarıyor
29 Aralık 2015 - 12:55 borsagundem.com

Rusya'da devlet projelerinin sponsor bankası VEB, yaptırımlar sonrasında zor duruma düşünce banka için 18 milyar dolarlık kurtarma paketi hazırlandı

Rusya, Vnesheconombank'ı (VEB), Soçi Olimpiyatları'ndan Ukrayna'da oligarkların üstü kapalı satın almalarını desteklemeye kadar özel projelerin finansmanında yıllardır kullandı. Ancak, bir devlet bankası olan VEB şimdilerde kendisi bir kurtarma paketine ihtiyaç duyuyor ve bu Kremlin'in şimdiye kadar karşılaştığı masraflı kurtarma olabilir.

Putin, VEB'i, Rusya'da devlet öncülüğünde kapitalizmin finansal gücü olarak kullanmak istiyordu. VEB'in arkasındaki devlet desteğiyle batı ülkelerinden ucuza borçlanarak, bu fonları Kremlin'in finanse edilmesini istediği projelere akıtması isteniyordu.

Geçtiğimiz yıl, batının yaptırımlarından zarar gören VEB kredi vermeyi durdurdu. Hükümetin kıdemli yetkililerine göre, Banka'nın kurtarılmasının maliyeti 1.3 trilyon rubleyi (18 milyar dolar) bulabilir. Bu durum da düşen petrol fiyatlarına bağlı olarak bütçe açığı yükselirken devlet harcamalarında kısıntıya giden ekonomi yetkililerini zorlayabilir.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, 22 Aralık'ta VEB'in kurtarılma ihtimallerinin tartışıldığı bir toplantıda VEB yönetim kuruluna seslendi. Medvedev, "Hükümet, Vnesheconombank'ı, finansal ve ekonomik durumdan ya da direkt olarak yaptırımlardan kaynaklanan problemlere karşı tek başına bırakamaz"dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x-men29 Aralık 2015 13:31

    OLİMPİYATLAR FALAN HİKAYE. KİMSE GİTMESE OLUR. SOÇİ DENİLEN YERLERDE TOPLU SOYKIRIM YERLERİ MEVCUT... KİM BİLİR KAÇ BİN İNSAN YATIYOR ORALARDA.... ERMENİ BUNLARDAN AKIL ALIYOR... DEMİRTAŞTA AJANLARI...