E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Belarus'a askeri müdahaleye hazır---

Rusya, Belarus'a askeri müdahaleye hazır

Rusya, Belarus'a askeri müdahaleye hazır
16 Ağustos 2020 - 13:35 borsagundem.com

Devlet Başkanı Lukashenko: Rusya, Belarus'ta düzeni sağlamak için müdahaleye hazır.

Belarus'ta başkanlık seçimlerinin hileli olduğunu savunan binlerce kişi sokağa inerek Başkan Alexander Lukashenko'yu bir kez daha koltuğunu bırakmaya çağırdı. Lukashenko ise göstericilere cevap olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'ta düzeni sağlamak için istediği takdirde kendisine güvenlik güçleri desteği sağlamaya hazır olduğunu duyurdu.

26 yıldır Belarus'ta iktidarda olan Lukashenko cumartesi akşamı Putin ile uzun süren bir telefon görüşmesi yaptı. Putin'in 'müdahaleye hazır olduğunu' söyleyen Lukashenko, "Askeri unsurlara gelince Rusya Federasyonu ile bir anlaşmamız var" dedi. 65 yaşındaki lider "Bazı anlar var ki bu anlaşmaya uyuyor" ifadelerini kullandı.

Belarus'taki protestolar başkanlık seçimlerinin yapıldığı 8 Ağustos'tan beri devam ediyor. Göstericilere sert müdahalelerde bulunan polis yaklaşık 7 bin kişiyi gözaltına aldı. Pazartesi ise Alexander Taraikovsky isimli 34 yaşındaki gösterici protestolarda tartışmalı bir şekilde hayatını kaybetti.

Muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskaya seçimlerinden bir gün sonra hapse atılma korkusu ile Belarus'u terk edip Litvanya'ya gitti. Rusya seçimleri kazandığını söyleyen Alexander Lukashenko'yu desteklerken Avrupa Birliği ve ABD Belarus başkanlık seçimlerinin kusurlu olduğunu savunuyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Doğu Akdeniz paylaşımı

Trump'tan İran'a yeni yaptırım mesajı

El Maktum ailesini bitirecek dava!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika17 Ağustos 2020 00:28

    Putin askeri darbe yapmayı çok sever.

  • ekonomist/stratejist16 Ağustos 2020 14:32

    İktidar hırsı böyle bir şey açıkçası gel darbe yap diyor açık çek veriyor. Firavun'dan da öte. İstanbul BB seçimleri Allah'tan hukuk içerisinde halledildi yoksa hırs daha felaket sonuçlara sebebiyet verir. Gerekirse sandıklar daha şeffaf ortamda herkesin gözetiminde sayılır hatta tekrar seçim olur. Ancak böyle şerefsizlik olmaz böyle bir hırs olamaz olmamalı da..Bu nedir ya resmen darbeye teşvik ediyor. Ayrıca Joe Biden kendi ülkesine baksın içişlerimize karışmasın biz akp'yi demokratik yolla sonsuza kadar iktidarda kalamaz eninde sonunda sandıkta mağlup olacak gidecek bu kadar basit. Gayri meşru yollarla iktidar devirmek en ifrit verici şey.

  • Vb16 Ağustos 2020 19:34

    HDP ile koyun koyuna bile başaramadınız ama....hadi halaya...biji biji

  • Türk.16 Ağustos 2020 17:02

    Çok alkol alma.

  • infinity16 Ağustos 2020 14:03

    putin bu işi yapar çünkü biliyor  lukashenko düşerse sıra ona gelecek